Bogdan Boboc, BASF: Soluțiile digitate BASF pot fi accesate cu fonduri europene

Date:

BASF este unul din cei mai mari furnizori de produse pentru protecția plantelor, cu un portofoliu larg: de la erbicide, fungicide, insecticide, semințe, tratamente pentru semințe, până la aplicații digitale.

Bogdan Boboc, Online & Digital Coordinator, BASF Agricultural Solutions România prezintă într-un interviu exclusiv pentru FoodBiz.ro, cele trei proiecte digitale BASF care vin în ajutorul fermierilor și investițiile pe care aceștia trebuie să le facă pentru a le accesa.

„În ultimii doi ani, ne-am axat foarte mult pe soluțiile de digitalizare în România, știm că sunt de folos fermierilor și de aceea în acest moment avem trei soluții principale digitale în portofoliul nostru”, spune Bogdan Boboc, Online & Digital Coordinator, BASF Agricultural Solutions România

  1. AgAssist– aplicație gratuită pentru smartphone și tabletă care încorporează știrile, sfaturile, produsele BASF și meteo. Aplicația poate fi personalizată în funcție de culturile fermierilor.
  2. xarvio SCOUTING – aplicație digitală gratuită pentru smartphone și tabletă care identifică problemele plantelor, culturilor, insectelor și solului prin fotografiere și se recomandă un produs care ar putea să ajute. Prin crearea unui cont și cu ajutorul locației, pozele vor fi salvate și păstrate putând vizualiza pe parcursul timpului istoricul culturii și problemelor avute.
  3. Parteneriat cu AGRIVI: constituie diversificarea portofoliului de soluții agro destinat fermelor. Programul pe calculator este o bază de date unde fermierul gestionează toate activitățile din fermă:  parcele, utilaje, stocuri, muncitori, resurse, etc., beneficiind totodată de prognoze meteo și imagini satelitare

„AgAssist și xarvio SCOUTING sunt aplicații gratuite, iar pentru programul AGRIVI se cumpără o licență valabilă timp de un an de zile. Este o investiție mica, având în vedere beneficiile. Este bine de amintit că toate soluțiile digitale și toate costurile pentru digitalizare se pot accesa și prin fondurile europene, este un avantaj pentru fermieri”.

Preluat de pe FoodBiz.ro

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Protejarea expresiei creativității: o incursiune în sfera proprietății intelectuale aplicate cinematografiei

de Bianca Chera, senior associate , Marius Gheldiu, associate–...

Eurobarometru: Situația geopolitică face ca votul la alegerile europene să fie și mai important

Peste opt din zece europeni (81%) consideră că votul...

Crește contrabanda cu țigarete

Piața neagră a țigaretelor crește în martie 2024 până...