Boom-ul revenirii: consumatorii sunt gata să cheltuiască trilioane de dolari pe măsură ce economiile se redeschid

Date:

Comentariu de piață al analistului eToro Ionuț Paulenco

Economia mondială s-ar putea bucura de un boom al consumului, analistii anticipand ca oamenii sunt gata să-și cheltuiască o parte din economiile din timpul pandemiei, de îndată ce restricțiile se relaxează și economiile se redeschid. Moody’s Analytics estimează că economiile făcute de gospodăriile din întreaga lume pe perioada pandemiei au ajuns la 5,4 trilioane de dolari la sfârșitul primului trimestru.

Recuperarea va fi una inegală, în strânsă corelație cu ratele de vaccinare. Peste un miliard de doze de vaccinuri au fost administrate la nivel mondial (6,7% din populația lumii), SUA și China depășind 200 de milioane fiecare, în timp ce majoritatea celorlalte țări încă se luptă să facă rost de dozele salvatoare.

Joi vor fi publicate date care sunt așteptate să arate o creștere accelerată a economiei SUA în primul trimestru. Marea Britanie nu este cu mult în urmă, însă zona euro, unde campania de vaccinare a început lent, se confruntă cu un al treilea val de pandemie care obligă guvernele să mențină restricțiile.

Se anticipează că datele din zona euro, care vor fi publicate vineri (30.04), vor arăta că economiile zonei au scăzut în primul trimestru. Tot ce poate spera Europa în acest moment este că va fi cu doar cu un trimestru în spatele economiei americane. Din fericire, acest obiectiv pare acum posibil, deoarece campaniile de inoculare pe continent s-au accelerat considerabil în ultimele săptămâni.

Până în prezent, resetarea economiei mondiale nu a fost deloc lină – lipsa semiconductorilor afectând producătorii, de la telefoane la automobile până la prăjitoare de pâine. În plus, persistă o criză a containerelor și alte coșmaruri logistice care încurcă repornirea economică a lumii.

_________________

Despre eToro

eToro a fost fondată în 2007 cu misiunea de a deschide piețele globale pentru ca toți cei interesați să poată tranzacționa și investi într-un mod simplu și transparent. Platforma eToro permite tuturor să investească în activele pe care și le doresc, de la acțiuni la mărfuri până la active cripto. Suntem o comunitate globală cu peste 20 milioane de utilizatori înregistrați care își împărtășesc strategiile de investiții; oricine poate copia tranzacțiile celor care au avut cel mai mult succes. Datorită simplității platformei, utilizatorii pot cumpăra, deține sau vinde active, pot să își monitorizeze portofoliul în timp real, și pot tranzacționa oricând doresc.


Atenționare privind exonerarea de răspundere

Această comunicare este doar în scopuri de informare și educație și nu trebuie luată drept sfat pentru investiții sau recomandare personală, ofertă sau solicitare de a cumpăra sau vinde orice instrumente financiare. Acest material a fost pregătit fără a ține cont de vreun obiectiv de investiții anume al destinatarului sau de situația sa financiară și nu a fost pregătit în conformitate cu cerințele legale și de reglementare pentru promovarea cercetărilor independente. Orice referință la performanțele trecute sau viitoare ale unui instrument financiar, indice sau produs de investiții complex nu sunt și nu trebuie considerate a fi un indicator sigur pentru rezultate viitoare. eToro nu își asumă nicio răspundere că informațiile incluse în acest raport sunt în totalitate corecte și complete.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Prelungirea plafonării primelor RCA nu este un „medicament minune”

Industria de asigurări a luat nota cu profunda...

Digitalizarea raportărilor fiscale – etapele anului 2024. Ce schimbări apar la e-Factura?

de Victoria Dobre, Senior Manager și Ștefan Machidon,...

Costul proprietății – mai scump din 2025 pentru toți. De ce și cum?

de Alex Milcev, Partener, liderul departamentului Asistență fiscală și...

Criza energetică a Europei a fost învinsă în primul rând datorită, reducerii voluntare a consumului de energie 

În februarie 2024 Comisia Europeană a recomandat statelor membre...