Bosch colaborează cu Microsoft pentru a dezvolta o platformă software pentru vehicule, care să asigure integrarea perfectă între mașini și cloud

Date:

Colaborarea accelerează dezvoltarea „vehiculelor definite prin software”

  • Dezvoltarea de software va fi mai rapidă și mai ușoară pe toată durata de viață a vehiculelor.
  • Colaborarea reunește expertiza în domeniul auto și cloud computing pentru a crea următoarea generație de software pentru vehicule.

Stuttgart și München, Germania – Bosch colaborează cu Microsoft pentru a dezvolta o platformă software de conectare fără probleme a vehiculelor la cloud. Obiectivul acestei colaborări este de a simplifica și accelera dezvoltarea și implementarea soluțiilor de software auto pe toată durata de viață a unui vehicul, în conformitate cu standardele de calitate din domeniul auto. Noua platformă, care se va baza pe Microsoft Azure și va încorpora module software Bosch, va permite dezvoltarea software-ului și descărcarea acestuia pe unitățile de control și computerele vehiculului. În continuare, colaborarea se va axa pe dezvoltarea de instrumente care sporesc eficiența în procesul de dezvoltare de software. Acest lucru va stimula inovația și va reduce costurile de dezvoltare de software pentru vehicule în cadrul organizației, dar și între acestea. Pentru șoferi, platforma va asigura accesul mai rapid la funcții și servicii digitale noi. Colaborarea dintre Bosch și Microsoft îmbină diversitatea expertizei în software, electronică și sisteme a principalului furnizor auto de la nivel global și cunoștințele Microsoft în inginerie software și cloud computing. Ambele companii intenționează să facă noua platformă software disponibilă pentru primele prototipuri de vehicule până la sfârșitul anului 2021.

„Astăzi, Bosch actualizează în siguranță software-ul pentru autovehicule prin cloud. Cu platforma cuprinzătoare pentru autovehiculele definite de software, dorim să susținem în continuare producătorii auto să dezvolte noi funcții și să le implementeze mai repede”, spune dr. Markus Heyn, membru în Consiliul de administrație al Robert Bosch GmbH.

„Colaborarea noastră cu Bosch reunește expertiza unuia dintre cei mai importanți furnizori auto din lume cu puterea cloud-ului Microsoft, IA și GitHub”, declară Scott Guthrie, vicepreședinte executiv, Cloud + IA, Microsoft. „Pe măsură ce software-ul devine rapid un element cheie de diferențiere în industria auto, ambiția noastră este să ajutăm companiile să accelereze furnizarea de servicii de mobilitate unice pentru autoturisme și flote de vehicule comerciale la scară largă.”

Engineers Meeting in Technology Research Laboratory: Engineers, Scientists and Developers Gathered Around Illuminated Conference Table, Talking and Finding Solution, Inspecting and Analysing Industrial Engine Design.

Dezvoltăm împreună viitorul industriei automotive

Software-ul va juca un rol din ce în ce mai mare pentru generațiile viitoare de vehicule. Noile tendințe precum electromobilitatea, conducerea automatizată și serviciile moderne de mobilitate nu ar fi posibile fără acestea. Acest lucru va necesita, de asemenea, actualizări mai frecvente și îmbunătățiri în viitor. Cu toate acestea, cerințele stricte privind siguranța pe parcursul întregii durate de viață a vehiculului fac ca actualizările de software wireless și serviciile digitale pentru mașini să fie foarte complexe. Gama largă de serii și modele face ca lucrurile să fie și mai provocatoare. Colaborarea va beneficia de înțelegerea profundă pe care o are Bosch în materie de arhitectură electrică și electronică, unități de control și calculatoare pentru autovehicule, care este necesară pentru actualizările wireless ale vehiculelor. În plus, compania va contribui cu expertiza sa, precum și produsele pe bază de software și instrumentele de dezvoltare pentru industria auto. Acestea includ software-ul de bază și middleware-ul pentru calculatoarele și unitățile de control ale vehiculelor, precum și module software pe bază de cloud, pentru a pune la dispoziție actualizările wireless pentru întreaga flotă de vehicule. „Deținerea unei platforme software cuprinzătoare care să asigure integrarea între vehicule și cloud va reduce complexitatea dezvoltării de software și a integrării sistemelor vehiculelor. Astfel, vom crea condițiile pentru ca actualizările wireless să poată fi efectuate la fel de ușor și confortabil în cadrul vehiculelor, la fel ca în cazul smartphone-urilor ”, spune Heyn. Platforma pre-integrată va reduce foarte mult complexitatea actualizărilor wireless, ceea ce va ajuta la asigurarea actualizării permanente a software-ul unui vehicul, datorită faptului că arhitectura software a vehiculelor și cloud-ul se vor potrivi acum perfect.

Servicii software noi pentru dezvoltatori

Bosch și Microsoft intenționează, de asemenea, să îmbogățească gama de instrumente existente pentru dezvoltatori, ceea ce va permite producătorilor și furnizorilor din domeniul auto să își simplifice și să accelereze propria dezvoltare de software, adaptându-se în același timp la provocările unice din industria auto.

Companiile intenționează, de asemenea, să utilizeze platforma de întreprindere GitHub complet integrată și să deschidă părți importante ale noii platforme software de pe GitHub.com pentru a încuraja refolosirea codului și partajarea celor mai bune practici în întreaga industrie.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate