Bosch, investiţie nouă de 7 milioane euro la Blaj

Date:

Liderul global în tehnologii şi servicii Bosch a finalizat şi a deschis o nouă investiţie (peste șapte milioane de euro) la fabrica din Blaj: o clădire de birouri şi laboratoare de testare, 5.700 mp, 250 de angajați.

La inaugurare, Alexander Firsching, directorul comercial al fabricii Bosch din Blaj, a subliniat: „Conceptul de amenajare a clădirii, care oferă condiţii de muncă inspiraţionale, este extraordinar, pentru că permite noi forme de cooperare, mai deschise şi mai conectate. În plus, luăm în considerare ca pe viitor să amenajăm o zonă care să permită angajaţilor posibilitatea de a se deconecta prin câteva exerciţii fizice, atât de utile pentru sănătate”.

Directorul tehnic Dirk Arnold a adăugat: „Conceptul noii clădiri de birouri oferă un nivel ridicat de colaborare, având în vedere condiţiile de muncă dinamice pe care le oferă. Interacţiunea rapidă accelerează procesele, creşte calitatea, designul atractiv al spaţiului de lucru fiind un plus pentru angajaţii noştri. Această nouă clădire esteun pas important în dezvoltarea fabricii Bosch din Blaj, fiind un angajament pentru viitorul Bosch în România şi în Blaj”.

Este de reamintit că „Bosch produce la Blaj componente pentru industria auto, precum senzori de viteză a roților, senzori de turație a arborelui cotit, senzori și componente electronice pentru grupul motopropulsor. Tot la Blaj, Bosch implementează soluții de industrie 4.0, cum ar fi sistemele de monitorizare a producției și soluțiile inteligente pentru sudura cu laser. Drept recunoaștere a calității produselor sale, fabrica din Blaj va deveni, începând cu anul 2020, unitatea de producție coordonatoare a Bosch pentru senzorii de detonație, la nivel global.  De asemenea, fabrica Bosch din Blaj este una dintre cele trei fabrici Bosch din Europa unde sunt produși senzori NOx, senzori care reprezintă o parte din inovația revoluționară a companiei în tehnologia diesel”.

În domeniul educaţiei şi formării profesionale la Blaj, Bosch dezvoltă învăţământul dual cu Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu”, prin dotarea atelierelor cu echipamente de top şi pregătire adecvată, asigurarea elevilor de rechizite, echipament de lucru, posibilitatea de a-şi continua studiile în cazul în care doresc să obţină diploma de bacalaureat, prioritate la angajare, precum şi susţinere de ordin social prin bursă adăugată bursei de stat, masă de prânz, transport gratuit, acces la servicii medicale.  

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

Perioada festivă care se apropie aduce, ca în fiecare...

CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț a EAU

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

ENERTOWN: Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara...