Buget mărit pentru inițiative bilaterale „Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023”

Date:

A fost relansat apelul pentru inițiative bilaterale „Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023” și bugetul a fost majorat la două milioane de euro, în contextul amânării din acest an a deținerii statutului onorific. Noul termen de depunere a proiectelor este 20.12.2021, ora 16:00, ora României. Linia de finanțare, prin grant 100%, este gestionată de Ministerul Investițiilor și Proictelor Europene. Poate aplica orice entitate publică sau privată, inclusiv ONG-uri, cu personalitate juridică din România și statele donatoare.

Depunerea documentelor se face exclusiv on-line pe platforma https://t2023.eeagrants.ro/.

Vor fi finanțate evenimente, seminarii, campanii, festivaluri, expoziții, târguri care să transfere cunoștințe, bune practici în strânsă legătură cu Timișoara 2023 Capitală Europeană a Culturii și derulate în parteneriat cu entități similare din statele donatoare – Norvegia, Islanda, Liechtenstein.

Aplicanții pot solicita clarificări la următoarea adresă: [email protected].

Textul integral al apelului și documentele aferente: https://bit.ly/3llT9QQ.

Capitala Europeană a Culturii este definită ca „inițiativă a Uniunii Europene care urmărește să evidențieze bogăția și diversitatea culturilor din Europa, să celebreze trăsăturile culturale pe care europenii le împărtășesc, să crească sentimentul de apartenență al cetățenilor europeni la o zonă culturală comună și să favorizeze contribuția culturii la dezvoltarea orașelor. Timișoara a fost desemnată Capitala Europeană a Culturii pentru anul 2021, cu conceptul de proiect Shine your light – Light up your city!” 

Granturile SEE și Norvegiene reprezintă „contribuția Regatului Norvegiei, Islandei și Principatului Liechtenstein la reducerea disparităților sociale și economice din Spațiul Economic European și la întărirea relațiilor bilaterale cu cele 15 state beneficiare din sudul și centrul Europei https://www.eeagrants.ro/ – https://www.facebook.com/Granturisee/”.

Fondul pentru Relații Bilaterale din cadrul Granturilor SEE și Norvegiene „este constituit pentru a sprijini inițiative între entități din România și entități din Norvegia, Islanda și Liechtenstein, cu obiectivul specific de consolidare a relațiilor bilaterale, respectiv, de a contribui la dezvoltarea cooperării și îmbunătățirea cunoașterii și înțelegerii reciproce. Fondul este gestionat de Punctul Național de Contact pentru Granturile SEE și Norvegiene din România”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Energy Policy Group și WWF-România anunță lansarea oficială a proiectului RENewLand

Energy Policy Group (EPG) și WWF-România (Fondul Mondial pentru...

Locuri de muncă vacante

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ilfov anunță...