Bune practici constructive pentru București

Date:

Salvarea patrimoniului urban al Bucureştilor este vizată de Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate (ARCEN) – „care a deschis și întreține zi de zi un dialog istoric pe tema viețuirii urbane de calitate, pentru cultură și trăire cu rezon pentru București” – printr-un experiment artistic produs „în jurul Caietelor de Bune Practici Constructive pentru zonele istorice ale Capitalei – Catalog București”. Evenimentul are loc pe 7 februarie 2020, de la ora 19.30, într-un spaţiu care asociază economicul şi artisticul: o hală revitalizată pentru cultura și comunitatea artistică, Galeria SENAT/ Combinatul Fondului Plastic, din str Băiculești nr. 29. Prezentarea va fi făcută printr-o instalație concepută de arhitectul Mircea Barac, care va asigura și proiecțiile video din cadrul acesteia. Dansatoarea și coregrafa Oana Mureșan va susține patru poeme coregrafice în lectura lui Edmond Niculușcă Grupul „Sentiment” va prezenta patru experimente muzicale cu sintetizatoare.

Edmond Niculușcă apreciază că „pentru București, anul 2020 este un an critic. Ceea ce se mai poate face azi nu se va mai putea face niciodată. Degradarea patrimoniului, riscul seismic iminent, poluarea și traficul sunt probleme urgente care afectează vital orașul și viața locuitorilor lui. Dacă nu acționăm acum, va fi prea târziu pentru viața noastră și pentru cultura și identitatea Bucureștiului. Al doisprezecelea ceas este momentul în care nu trebuie să ne abandonăm în resemnare. The time is now e despre timpul potrivit pentru curaj, pentru acțiune, pentru solidaritate. E timpul să ne regăsim stima de sine și să trezim Bucureștiul la viață. The time is now este o celebrare a curajului de a  acționa pentru viitorul Bucureștiului”.

Parteneri în organizarea evenimentului sunt Galeria SENAT, Forte Partners, F64, Oma Vision; partenerii Caietelor de Bune Practici Constructive Catalog București sunt Ordinul Arhitecților din România prin timbrul de arhitectură, Expo Arte, Lindab Romania, HeidelbergCement Romania, CA Immo, Semmelrock Romania.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Abonamentele Netflix bazate pe reclame sunt profitabile

Netflix este incontestabil numărul unu în sectorul divertismentului. Cele...

Consiliul Național al IMM susține orientările politice ale Ursulei von der Leyen

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din...