Bune practici prezentate la București de doi giganți în shared mobility

Date:

Agenția pentru Dezvoltare Regională București-Ilfov (ADRBI) reunește la București, în perioada  6-7 noiembrie a.c., partenerii din consorțiul SMAPE – Shared Mobility Action Programmes Exchange și stakeholderii regionali din Germania, Belgia, Norvegia, România, Italia, Slovenia, Grecia și Italia, alături de experții locali și reprezentanții operatorilor de shared mobility din România. Evenimentul constituie a patra întâlnire de lucru din cadrul parteneriatului interregional al proiectului european SMAPE, caracterizat de organizatori ca „un bun prilej de networking între partenerii și stakeholderii regionali cooptați de ADRBI (autorități publice, mediu privat, universități și institute de cercetare, societate civilă), unde vor fi susţinute prezentări şi vor avea loc dezbateri privind bunele practici identificate la nivel de parteneriat. Aceste activități de proiect au ca scop final influențarea instrumentelor de politică abordate în cadrul proiectului SMAPE”.

ADRBI anunță că „Bolt România și I’Velo își vor deschide sediile pentru a găzdui vizite de studiu bazate pe exemple de bune practici implementate cu succes în regiunea București-Ilfov. De asemenea, Splash și Lime sunt alte două companii care vor fi reprezentate la panelurile de discuții prin experți locali care fac deja parte din grupul de actori locali relevanți ai proiectului”.

Daniel Popescu, șeful Departamentului Dezvoltare și Asistență Programe din cadrul ADRBI: „Ne aflăm într-o perioadă de schimbare profundă, în care orașele europene se confruntă cu provocări complexe: trafic intens, poluarea aerului, spațiile publice suprasolicitate și o cerere din ce în ce mai mare pentru transport eficient și sustenabil. Aceste provocări cer regândirea modului în care ne deplasăm, iar mobilitatea partajată apare ca o soluție-cheie pentru a crea orașe mai accesibile, mai verzi și mai prietenoase cu mediul. Agenția pentru Dezvoltare Regională București-Ilfov (ADRBI), grație poziției sale de facilitator și de motor al inovării și dezvoltării, este constant preocupată de acest subiect, atât ca autoritate de gestionare a fondurilor europene destinate dezvoltării regionale, cât și ca partener Interreg Europe. Interesul de a participa la proiecte cu impact asupra mediului înconjurător, așa cum este și proiectul SMAPE, atrage după sine responsabilitatea de a contribui la influențarea instrumentului de politică – Programul Regional București-Ilfov 2021-2027. Așadar, astăzi, mai mult ca oricând, autoritățile locale au ocazia de a crea un cadru propice pentru dezvoltarea unui ecosistem de mobilitate sustenabilă, bazat pe colaborare între sectorul public și cel privat, pe inovație și, cel mai important, pe nevoile reale ale cetățenilor.”

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Lemne de foc și alte ajutoare pentru sate izolate

Asociația „Zi de Bine” anunță că „reia și dezvoltă...

INS: Produsul Intern Brut în trimestrul III 2024 comparativ cu trimestrul II 2024 a fost în termeni reali mai mic cu 0,1%

Conform Institutului Național de statistică Produsul Intern Brut -...

Locuri de muncă vacante

Agenția Județean pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Ilfov...

Praktiker Real Estate România achiziționează clădirea Muntenia Business Center 

Compania Praktiker Real Estate România anunță că „a finalizat...