Bursa Binelui, platformă de donații fără comision pentru ONG-uri

Date:

Bursa Binelui este prima platformă online de donații fără comision (și pentru donator, și pentru organizație), dedicată ONG-urilor din România, proiect creat și susținut de Banca Comercială Română (BCR) în parteneriat cu EuPlătesc.ro. Bursa Binelui încurajează donatori care vor să susțină câte o cauză a unei organizații cu sume mici (minimum 5 lei-maximum 1.000 de lei). Proiectele înscrise au o tematică diversă: sănătate, protecția mediului, protejarea și susținerea categoriilor sociale defavorizate, protecția animalelor etc. Sub aspect educativ, Bursa Binelui încurajează comportamentul filantropic, punând la dispoziția publicului larg un instrument accesibil și ușor de folosit – donația prin intermediul cardului bancar. 

În 2020, s-au înregistrat 9.898 dedonații, cu un total de 803.710 lei, cu 20% mai mult decât în 2019. În medie, s-au efectuat 28 de tranzacții pe zi, cu donații medii de 81 lei/zi. Cel mai activ donator în 2020 a făcut 29 de donații în total de 2900 lei.

Organizațiile care au atras cele mai multe donații pe platformă anul trecut: World Animal Veterinary Emissaries (345.437 lei), Asociația Școala Mamei Junior (139.862 lei), Fundația Bucuria Darului (54.733 lei), Hai Să Ajutăm (51.836 lei).

Nicoleta Deliu, Head of Corporate Communication & Community Affairs, Banca Comercială Română, subliniază: „Bursa Binelui  a continuat să fie și în pandemie un instrument simplu și la îndemâna celor care au vrut să ajute atât proiectele care au sprijinit sistemul de sănătate, dar și toate celelalte care fac o diferență notabilă în viața a sute de mii de oameni. Ne bucurăm că cele 687 de organizații de pe platformă au reușit să strângă 165.000 de euro de la donatori și suntem mândri că reușim să construim împreună comunități mai puternice. Continuăm să susținem platforma și îi încurajăm pe toți să facă fapte bune, să sprijine proiectele de pe platformă și să transforme comunitățile din țara noastră așa cum ne dorim cu toții”.

Situația la zi: 687 de organizații au conturi pe bursabinelui.ro și încarcă proiecte pentru care cer sprijinul comunității; cele mai active din perspectiva donațiilor realizate sunt municipiul București, județe Brăila, Ilfov, Bacău, Neamț; cele mai multe donații s-au făcut pentru proiecte vizând protecția animalelor, pandemia Covid-19, social, educație, mediu.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Cele Mai Bune Programe de Internship din 2024! 

Hipo lansează o ediție nouă National Intern Day, respectiv...

Nvidia conduce revoluția industrială a inteligenței artificiale

Există o poveste legată de goana după aur din...

Cuplarea de succes a Bursei Române de Mărfuri (BRM) în Piața Intrazilnică de Energie Electrică Cuplată (SIDC)

Consecventă programului său de dezvoltare în sprijinul modernizării și...

TenarisSilcotub acordă 248 de burse Roberto Rocca pentru elevi din licee tehnice

TenarisSilcotub este consecvent în strategia de sustinere a educației...