Bursele Europene pentru Jurnalişti

Date:

Fundaţia Euromonitor pentru Excelenţă, cu sprijinul Agenţiei Ad Media Consult, lansează editia 2017-2018 a programului „Bursele Europene pentru Jurnalişti”, deschise tinerilor ziariști din Romania „care doresc sa capete o expertiză profesională în problematica europeană”. După cum îl caracterizează organizatorii, programul „încurajează şi facilitează pregătirea profesională şi îi ajută pe participanţi să aprofundeze înţelegerea tematicilor legate de Uniunea Europeana, cadrul de reglementare, funcţionarea instituţiilor, relaţionarea între Statele Membre, precum şi maniera în care este abordată problematica europeană de media occidentală”.

Formarea prin acest program cuprinde: un training specializat, susţinut în România de către specialişti în relaţii europene; o călătorie de studii de o săptămână, la Bruxelles, pe durata căreia ziariștii vor avea ocazia să se întâlnească şi să discute cu oficiali ai Uniunii Europene; stagii de pregătire profesională, timp de trei săptămâni, în cadrul unor prestigioase organizaţii de presă europene. La încheierea fiecărei faze sunt selectaţi jurnaliştii care vor participa la faza următoare.

Pot să participe jurnaliști din presa scrisă, radio, TV, online, specializați în domeniile economic, politic şi social. Condiţiile cumulate sunt: experienţă profesională de minimum 3 ani; vârsta până în 35 de ani; abilităţi de comunicare în limba engleză (cunoaşterea limbii franceze reprezintă un avantaj).

Dosarul de înscriere va cuprinde: curriculum vitae; formular de înscriere disponibil pe site-ul Fundaţiei Euromonitor pentru Excelenţă (www.euromonitor.ro); fotografie color tip paşaport; portofoliu (3 materiale de presă relevante pentru domeniile enunţate); 3 scrisori de recomandare, de preferinţă una de la superiorul direct sau managerul instituţiei la care lucrează.

Data limită de depunere a dosarelor de înscriere: 10 octombrie 2017 (inclusiv), toate înscrierile având menţiunea „Bursele Europene pentru Jurnalişti”. Dosarele se depun la: Ad Media Consult srl, Str. Erou Iancu Nicolae, nr.103, vila i-2 Voluntari, judeţul Ilfov, cod poştal 077190. Documentaţia electronică se trimite la burse@euromonitor.ro.

Preselecţia candidaţilor se va face pe baza dosarului de înscriere, iar selecţia, pe baza unui interviu în faţa unei comisii formate din profesionişti în domeniu.

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate