Călin Rovinescu, preşedinte-director general al Air Canada, doctor honoris causa al Politehnicii din Bucureşti

Date:

Președintele-director general al Air Canada, Călin Rovinescu, președintele Consiliului Executiv al Star Alliance, membru al Consiliului de Guvernatori al Asociației Internaționale a Transportatorilor Aerieni (IATA) și, din 2015, al paisprezecelea Cancelar al Universității din Ottawa, a primit titlul de doctor honoris causa al Universității Politehnica din București, “pentru contribuțiile la progresul industriei transportului aerian și la excelența guvernanței corporatiste”.

În Laudatio, prezentat de cancelarul Politehnicii, Iulian Ripoşan, se subliniază că “realizarea majoră a lui Călin Rovinescu este legendară. A reușit să întoarcă soarta companiei Air Canada de la un faliment iminent către un profit record. Călin Rovinescu a contribuit la reformarea industriei transportului aerian din Canada și pe plan global, atât prin transformările radicale pe care le-a realizat la Air Canada, cât și prin rolurile de leadership la cel mai înalt nivel în Star Alliance și IATA”.

Rectorul Mihnea Costoiu a evidenţiat, la rândul său: “Avem onoarea de a conferi acest titlu, în numele Senatului universității, unui român plecat din România de foarte multă vreme, care a făcut istorie în lumea întreagă, care a trăit și a performat în Canada. Călin Rovinescu, născut în București în 1955, a ajuns astăzi în cea mai importantă poziție în una dintre cele mai importante companii aviatice din lume, Air Canada, conducând această companie și construind împreună cu universitatea noastră un parteneriat pe care ni-l dorim de succes”.

Referindu-se la raportul dintre valoare şi dezvoltare, Călin Rovinescu a apreciat că mediocritatea nu are ce căuta în tehnologie, “nici în inginerie, nici în afaceri, nici în universități. În orice caz nu într-o lume hipercompetitivă, unde viteza va juca un rol mult mai mare în a defini succesul. Cunoașterea este cea mai valoroasă resursă. Este exportabilă, importabilă, transferabilă, ajustabilă și gata spre a fi explorată pe scară largă. Este cea mai abundentă resursă naturală”.

Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Maria Ligor, a subliniat ca fundamentală recunoașterea valorilor: “Călin Rovinescu este vârful de lance al comunității româneşti din Canada. Avem peste 200.000 de români sau de canadieni cu origini românești în acea țară, oameni care contribuie din plin la societatea canadiană, la economia canadiană”.

La ceremonie au fost prezenţi ambasadorul Canadei la Bucureşti, Kevin Hamilton, reprezentanţi ai mediului academic şi ai celui de afaceri, studenți ai Facultății de Inginerie Aerospațială.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Mihai Daraban: Consiliul de afaceri România – EAU își va începe activitatea în scurt timp 

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României...

Politică şi politicianism în procesul integrării europene a României 

| de Prof. univ. dr. Vasile Pușcaș, membru corespondent al Academiei Române 

DIGI se pregătește pentru lansarea serviciilor în Belgia

DIGI a făcut încă un pas în procesul de...

Finanțare, sustenabilitate, tehnologie: comandamentele FoodIntelForum AQUA Carpatica pentru tot anul

Timpul trece iar ecourile puternice ale FoodIntelForum AQUA Carpatica, ediția...