Call către companii, pentru centrul de suport medical din Cluj-Napoca

Date:

Asociația „Zi de Bine”, inițiatoarea  campaniei #scutpentruspitale, a lansat un call adresat și companiilor, pentru strângerea de fonduri în vederea amenajării celui de-al doilea centru de suport medical, la Cluj-Napoca. În acest scop este amenajată sala polivalentă din Cluj-Napoca, printr-un parteneriat între Instituția Prefectului Cluj, Primăria Municipiului Cluj-Napoca, ISU, DSP Cluj și mediul de afaceri. De asemenea, a lansat proiectul „Educație pentru minți curajoase”, curs online interactiv de igienă sanitară, în parteneriat cu IQVIA și Inspectoratul Școlar al Județului Argeș, curs pentru 16.000 de copii din ciclul primar, predat de+1.000 de cadre didactice.

Până în prezent, Asociația „Zi de Bine” (fondatoare, Melania Medeleanu și Luciana Zaharia) a susținut 52 de spitale și informează că „banii strânși în campania #scutpentruspitale au fost folosiți pentru achiziționarea de aparatură medicală – kit ecograf de înaltă performanță, 18 ventilatoare ATI, 6 monitoare ATI, sistem de protecție respiratorie cu sincronizare, 7 injectomate, 28 lămpi UV – echipamente de protecție – 72.000 de măști chirurgicale ffp2, 2.000 combinezoane, 30.000 de mănuși, 10.000 de viziere, halate de unică folosință, ochelari de protecție, 100.000 litri dezinfectanți și alte materiale necesare spitalelor din: Brașov, Târgoviște, Suceava, Buzău, Câmpulung, Craiova, Petroșani, Rădăuți, Sinaia, Târgu-Mureș, Bârlad, Roman, Roșiorii de Vede, Tecuci, Arad, Piatra-Neamț, Ploiești, Hunedoara, Deva, Găești, Botoșani, Târgu Cărbunești, Baia-Mare, București, Sighișoara, Sânnicolau Mare, Onești etc.” și „s-a implicat și în strângerea de fonduri pentru unitatea de suport medical Bucureștii Noi, proiect inițiat de Auchan și Leroy Merlin. Amenajată în timp record, în doar 2 săptămâni, unitatea de suport medical a fost predată autorităților și este pregătită să primească 350 de pacienți cu forme ușoare ale bolii, degrevând spitalele, care se pot astfel concentra pe pacienții în stare gravă”.

Melania Medeleanu, fondatoare a Asociației Zi de Bine: „Au fost două luni pline, în care am trecut prin mii de stări: de la furie și frustrare când citeam mesajele disperate ale medicilor care ne scriau, până la uimire și încântare la reacția oamenilor care au donat de câte ori le-am cerut ajutorul. Le-am arătat la fiecare pas ce facem cu banii și pentru ce avem nevoie de ei. Iar ei au făcut scut: și-au donat ziua de naștere, și-au mobilizat prietenii și am strâns fonduri cot la cot. Cât timp donatorii ne rămân alături, continuăm să căutăm și să trimitem mai departe ajutorul de care este nevoie”.

Asociația „Zi de Bine” continuă și în luna mai campania de fundraising dedicată Covid și apoi își reia activitatea de strângere de fonduri pentru cauzele alese inițial: copii abandonați, doliu, violență domestică, sănătate mintală, sărăcie etc.

Donațiile către Asociația Zi de Bine se fac: prin SMS cu textul SUS la 8862 (mesaj în valoare de 4 euro); prin transfer bancar: în contul deschis la Banca Comercială Română (RON: RO56RNCB0092166359160001); prin PayPal; donație online prin PAGO, rohelp.ro, etc. – Mai multe variante de donare se găsesc pe www.zidebine.ro.

Până la 15 mai, fiecare angajat sau oricine completează declarația unică (PFA, drepturi de autor)  poate direcționa 3,5% din impozitul pe venit pentru anul 2019. Procedura este complet gratuită iar formularul se poate trimite online: https://zidebine.ro/formular_230.html. Banii care se vor strânge prin completarea formularului sunt esențiali pentru existența organizației, fiind sursa principală din care sunt acoperite costurile administrative pentru a putea continua proiectele asociației.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Leroy Merlin, parteneriat cu Sameday pentru livrări în rețeaua easybox

Retailer-ul Leroy Merlin România, specializat în construcții, decorațiuni și...

Al doilea parc de mesteceni din București în proiectul „Plantați în amintire”

Asociația „Zi de Bine” anunță continuarea proiectului „Plantați în...

TPA România se mută într-un nou sediu și se extinde 

Compania TPA România, specializată în contabilitate, audit, fuziuni și...

Președintele CCIR a participat la inaugurarea noilor terminale din Portul Constanța

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR),...