Capitalul social al Fondului Proprietatea, redus cu peste 504 milioane lei

Date:

 

Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor (AGEA) Fondului Proprietatea a redus capitalul social cu aproximativ 503,7 milioane lei, la 5,239 miliarde lei, conform anunțului publicat pe site-ul Bursei de Valori București (BVB).

În acest mod, a fost admisă amortizarea capitalului social subscris al Fondului Proprietatea de la circa 5,742 miliarde lei la 5,239 miliarde lei prin diminuarea valorii nominale a acțiunilor de la 0,57 lei la 0,52 lei.

„Reducerea este justificată de optimizarea capitalului social al Fondul Proprietatea, implicând restituirea către acționari a unei cote-părți din aporturi, proporțional cu participarea la capitalul social vărsat al Fondul. După reducere, capitalul social subscris al Fondul Proprietatea va avea valoarea de 5.238.521.987,92 lei, împărțit în 10.074.080.746 acțiuni ordinare, fiecare cu o valoare nominala de 0,52 lei”, potrivit comunicatului.

Totodată, s-a decis împuternicirea lui Grzegorz Maciej Konieczny, vicepreședinte executiv și manager de portofoliu la Fondul Proprietatea, de a semna hotărârile acționarilor, dar și forma modificată și actualizată a Actului Constitutiv, precum și orice alte documente ce au legătură cu acestea, pentru a îndeplini toate procedurile și formalitățile prevăzute de lege în scopul implementării hotărârilor acționarilor.

 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Locuri de muncă vacante

Agenții economici din județul Ilfov anunță 2720 de locuri...

Finanțare de 19 milioane euro pentru Mitiska REIM cu asistență asigurată de PeliPartners

PeliPartners anunță că, printr-o echipă coordonată de Carmen Peli,...