Casa de Monede: medalie comemorativă 200 de ani de la Revoluția din 1821 condusă de Tudor Vladimirescu

Date:

Casa de Monede, lider în România în distribuția de monede și medalii comemorative de colecție, celebrează 200 de ani de la Revoluția din 1821 condusă de Tudor Vladimirescu prin lansarea unei medalii comemorative. Medalia, oferită cu titlu gratuit într-un tiraj de 50.000 de exemplare, în ordinea înscrierilor, poate fi rezervată pe site-ul oficial www.medaliegratuita.ro sau telefonic la numărul 021 9787 și va avea disponibilitate limitată: o singură medalie alocată unei familii.  Cererile vor fi procesate în ordinea primirii, în limita stocului disponibil. Persoanele care comandă medalia vor avea de achitat doar costul de expediere și de ambalare în valoare de 14,99 lei.

Libor Veselý, directorul Casei de Monede, subliniază: „Revoluţia de la 1821 condusă de Tudor Vladimirescu a fost unul dintre evenimentele care au marcat începutul procesului de renaştere naţională a României. Revoluţia a avut cauze naţionale, economice şi sociale şi, deşi a fost în cele din urmă înfrântă, a adus în atenţia cancelariilor marilor puteri europene situaţia din Principatele Dunărene şi a determimat Imperiul Otoman să pună capăt domniilor fanariote. Mândru, precis, cu spirit de luptă și o ambiție puternică – așa l-au descris contemporanii pe Tudor Vladimirescu, conducătorul Revoluției din 1821. Portretul său devenit emblematic, cu statura sa impunătoare pe un cal, se îmbină perfect cu însușirile acestuia, devenind astfel motivul grafic principal al medaliei comemorative, lansate cu ocazia aniversării a 200 de ani de la Revoluția condusă de însuși Tudor Vladimirescu. Acum puteți comanda GRATUIT medalia comemorativă Revoluția din 1821”.

Tudor Vladimirescu este caracterizat de inițiatorii medaliei comemorative pornind de la faptul că „se remarcă în războiul ruso-turc (1806-1812) unde participă ca voluntar în armata țaristă alături de pandurii din zona Olteniei. Datorită curajului și a capacităților sale militare, obține gradul de locotenent și este decorat cu ordinul Vladimir, clasa a III-a. Fiind o personalitate a vremii, cu spirit de inițiativă, conexiuni în multe medii sociale, vorbitor de limbi străine și apropiat al Consulatului Rusiei la București, Tudor Vladimirescu devine persoana ideală care va conduce mișcarea de emanicipare a țării pentru restabilirea autonomiei în fața Imperiului Otoman. Revoluția Română din 1821 a fost expresia nemulțumirilor acumulate la nivelul tuturor claselor sociale de-a lungul secolului XVIII-lea și începutul secolului al XIX-lea, nemulțumiri generate de criza economică și politică în care se aflau Țările Române.Revoluția condusă de Tudor Vladimirescu a fost, într-un fel, paradoxală: deși a fost înfrântă, ea nu a eșuat de fapt, întrucât cel mai însemnat dintre scopurile ei politice a fost atins. Începând din 1822, atât în Țara Românească, cât și în Moldova, s-a încheiat neagra epocă a domniilor fanariote, iar cele două principate au căpătat dreptul de a avea – din nou, după mai bine de un secol – domnitori pământeni”.

Casa de Monede este definită ca „lider în România în distribuția de monede și medalii comemorative de colecție emise de cele mai renumite monetării din lume, fiind furnizor înregistrat la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor pentru vânzarea de monede și medalii comemorative din metale prețioase”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Îngrijorările legate de inflație temperează entuziasmul investitorilor

Sezonul de raportări financiare din primul trimestru al acestui...

Toată atenția se concentrează acum pe halving-ul recompenselor de bitcoin

Săptămâna trecută a fost destul de liniștită pe piețele...