Dezvoltatorul imobiliar Speedwell evidențiază abordarea sustenabilă orientată către nevoile rezidenților și ale comunității în spațiile rezidențiale, comerciale și office pe care le creează: „Proiectele dezvoltate de Speedwell acordă o atenție deosebită calității vieții, atât în ceea ce privește confortul cât și stilul de viață sustenabil. În plus, grija față de mediu și oameni este reflectată în cadrul dezvoltărilor, dar și în finanțele personale ale rezidenților, lucru demonstrat de diferențele considerabile dintre locuințele tipice și locuințele certificate nZEB.
Dezvoltat în conformitate cu standardele Green Homes, GLENWOOD ESTATE reprezintă un exemplu de excelență în sustenabilitate. Certificat nZEB+ (Nearly Zero-Energy Building), proiectul redefinește standardele în dezvoltarea urbană modernă, oferind rezidenților un stil de viață sustenabil. Amplasat pe malul lacului, acesta asigură un nivel ridicat de confort, și acces facil către toate punctele de interes: parcuri, școli, centre comerciale și servicii medicale, toate aflate la o distanță de 15 minute de mers pe jos. De asemenea, facilități precum zone sportive și restaurante, vor fi integrate în etapele ulterioare ale proiectului. Construit pe o suprafață de 14 hectare, GLENWOOD ESTATE este un cartier rezidențial sigur, cu circuit închis, care pune accent pe siguranța și intimitatea rezidenților. În plus, implementarea unor tehnologii sustenabile precum panouri fotovoltaice și pompe de căldură, dar și a materialor și sistemelor eficiente din punct de vedere energetic reduc considerabil consumul de energie pentru încălzire, răcire, apă caldă și iluminat, generând un cost de întreținere semnificativ mai mic pentru rezidenți.
În cazul GLENWOOD ESTATE, conform estimărilor realizate de specialiștii care au auditat dezvoltarea, consumul de energie electrică pentru nevoile generate de încălzire, climatizare, apa caldă, și iluminat, estimat pe parcursul unui an este de doar 4.710 KWH/an, ceea ce reprezintă chiar și jumătate din consumul mediu per an calculat pentru un apartament de 2 camere. În cazul unei locuințe tipice, similare, consumul de energie electrică ajunge, în medie la 34.700 KWH/an, doar pentru enerigia termică, la care se adaugă alți aproximativ 25.000 KWH/an pentru cea termică, potrivit calculelor furnizate de experții din domeniu.
Punerea în aplicare a acestor standarde anticipează și viitoarele cerințe de reglementare, demonstrând un angajament față de mediu și o dezvoltare urbană responsabilă. De asemenea, în conformitate cu standardele actuale care măsoară eficiența energetică a locuințelor, GLENWOOD ESTATE a fost certificat cu rating energetic A+. Astfel, energia necesară pentru asigurarea confortului interior provine din surse regenerabile ceea ce generează economii considerabile, de până la 60.000 euro pe o perioadă de 30 de ani.”
Jan Demeyere, arhitect, cofondator SPEEDWELL: „Locuințele eficiente energetic, certificate nZEB și nZEB+ oferă numeroase avantaje pentru rezidenții proiectelor noastre. Acestea nu doar reduc costurile la energie, dar contribuie și la protejarea mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. THE MEADOWS și GLENWOOD ESTATE sunt echipate cu soluții de ultimă generație precum panouri solare, pompe de căldură, și iluminat LED, care reduc consumul de energie. Investiția în eficiență energetică nu este doar o alegere sustenabilă, ci și una economică, cu beneficii pe termen lung.”
SPEEDWELL subliniază că „transpus în finanțele familiei, o casă certificată nZEB+ din proiectul GLENWOOD ESTATE generează costuri anuale cu energia de aproximativ 750 euro, în timp ce, în cazul unei locuințe tipice, acest cost ajunge la aproximativ 2.100 euro/an.
Toate proiectele Speedwell depășesc simpla funcționalitate și oferă rezidenților sentimentul de apartenență, devenind catalizatoare pentru dezvoltarea urbană, într-o lume aflată în plină transformare, în care locuințele evoluează pentru a răspunde cerințelor de sustenabilitate și confort. Compania a devenit un promotor în implementarea principiilor TOD (Transit Oriented Development) si orașul de 15 minute (15-Minute City), care oferă rezidenților acces rapid către principalele puncte de interes și care plasează Speedwell în avangarda dezvoltării urbane sustenabile. Aceste principii sunt reflectate cu claritate atât în cadrul proiectului premium, THE MEADOWS, aflat în faza de dezvoltare, cât și în cadrul proiectului CityZen, aflat încă în stadiul de concept.
Amplasat într-o locație pitorească, chiar pe malul lacului Grivița și inspirat de conceptul de frumusețe ascunsă, ce încurajează descoperirea și aprecierea detaliilor, THE MEADOWS îmbină perfect liniștea și confortul unei conexiuni excelente cu punctele de interes din oraș. Dezvoltat în jurul conceptului TOD, ansamblul exclusivist este situat la doar 10 minute de mers pe jos de stația de metrou Laminorului. Proximitatea față de mijloacele de transport în comun facilitează accesul rapid către centrul orașului, minimizând dependența de mașina personală”.
Jan Demeyere: „Proiectele noastre nu sunt doar clădiri, ci ecosisteme care sprijină un stil de viață sănătos și sustenabil. Proiectarea unui spațiu mixed-use, aproape de centrul capitalei, a fost o provocare, pe care am acceptat-o cu entuziasm. Am colaborat cu cei mai buni arhitecți din industrie, atât la nivel local, cât și internațional, pentru a oferi platformei industriale Griro viitorul pe care îl merită. Sunt convins că CityZen va fi unul dintre cele mai promițătoare proiecte de regenerare urbană din București. Atunci când ai grijă de orașul tău, acesta te răsplătește pe termen lung. Acesta este și motivul pentru care am gândit cele mai moderne facilități și tehnologii în cadrul tuturor proiectelor noastre.”
Despre CITYZEN, SPEEDWELL precizează că „reprezintă 110.000 de metri pătrați destinați regenerării urbane, care vor fi returnați comunității. Proiectul va livra clădiri rezidențiale, de birouri, spații comerciale și spații verzi de recreere, și sportive destinate persoanelor de toate vârstele, într-un vast ansamblu deschis, accesibil tuturor cetățenilor. Devenind o nouă suburbie în centrul Bucureștiului, CITYZEN, este un proiect inovator de regenerare urbană, ce înglobează principiile TOD și ale orașului de 15 minute fiind totodată și primul proiect de acest tip certificat BREEAM. Dezvoltarea transformă spațiul urban într-un mediu prietenos și accesibil și creează un ecosistem urban vibrant și sustenabil, proiectat ca un model de integrare urbană, unde locuitorii au la dispoziție toate facilitățile necesare la distanțe accesibile”.
Speedwell reamintește că anul acesta, „aniversează zece ani de la intrarea pe piața din România, fiind unul dintre cei mai activi dezvoltatori imobiliari, cu o prezență proeminentă atât în București cât și în alte orașele regionale precum Cluj, Timișoara, Râmnicu Vâlcea și Brașov. Portofoliul companiei numără aproximativ 150.000 mp de spații de birouri și retail, peste 6.000 de apartamente și 23.000 mp de spații industriale, cu o valoare totală a proiectelor estimată la aproximativ 1,5 miliarde de euro”.
Pentru următoarea perioadă, Speedwell anunță că „pregătește dezvoltarea proiectului CityZen, momentan în faza de autorizare și avansează lucrările pentru GLENWOOD ESTATE ansamblul rezidențial de vile premium din Corbeanca și THE MEADOWS, proiectul exclusivist amplasat pe malul lacului Grivița.
Tot în București, compania a finalizat primele două faze ale ansamblului TRIAMA Residence, primele trei clădiri, parte din faza 1 a proiectului rezidențial THE IVY și MIRO, clădirea de birouri de clasă A.
În zona de vest a țării, în Timișoara, Speedwell dezvoltă PALTIM un proiect mixed-use de regenerare urbană, situat în apropierea râului Bega și pregătește demararea lucrărilor de construcție pentru un nou proiect imobiliar situat pe terenul fostei fabrici de textile 1 IUNIE S.A.
Pe segmentul industrial-logistic, compania a finalizat faza a doua a SPACEPLUS West și a demarat lucrările pentru dezvoltarea SPACEPLUS East.
În ultimii ani, Speedwell a livrat RECORD PARK în Cluj, iar în prezent se extinde și în Brașov, un alt oraș regional important din România”.