Cea mai nouă companie aeriană din România

Date:

Cea mai nouă companie aerienă din România, Animawings, a marcatinaugurarea primei sale aeronave, Boeing A320 200 YR AGA, prin tradiționala ceremonie de water salute (foto) pe aeroportul internațional „Henri Coandă”, la sosirea dintr-o cursă estivală cu turiști reveniți din sejur în Grecia.

water salute

Compania Animawings întregește portofoliul Memento Group, format din companii cu profil de turism (touroperatori, OTA, servicii de transport, tehnologie specifică, broker de asigurări), susținut de branduri forte: Christian Tour, TUI TravelCenter, MementoBus, Hello România. În structura noii companii, 75% reprezintă capital românesc, iar 25%, cotă de participare a companiei aeriene naționale a Greciei, Aegean Airlines, desemnate cea mai bună companie aeriană regională din Europa, pentru a zecea oară, în 2019.

Cristian Pandel, proprietarul Memento Group, subliniază simbolistica de speranță pe care o transmite lansarea noii companii: „Suntem deosebit de ȋncântaţi să inaugurăm astăzi primele curse efectuate de Animawings, un proiect curajos, cu multe provocări pentru noi toţi, dar şi un motiv de speranţă pentru industria călătoriilor atât de afectată de contextul actual ȋn care ne găsim. Cu toate că nu a fost o misiune uşor de ȋndeplinit, suntem mândri că am reuşit să realizăm promisiunea asumată la momentul lansării. Este un pas major pe care ȋl face Memento Group pentru România şi pentru industria aviatică autohtonă, şi vine ca o completare firească a investiţiilor grupului din ultimii 23 ani de activitate ȋn piaţa de turism, transporturi şi servicii”.

Antonio Stoian, manager general al Animawings, evidențiază caracterul constructiv al reușitei, contrare unei tendințe dominant de restrângere a activităților: „Animawings punctează un statut inedit, ȋncă de la inaugurare, deoarece suntem prima companie de aviaţie din lume care şi-a obţinut AOC-ul ȋn perioada de după izbucnirea pandemiei Covid-19. Acest lucru ne dă putere şi ȋncredere că lucrurile ȋncep să reintre uşor pe un făgaş normal şi că trebuie să privim ȋn perspectivă, spre viitor”.

Directorul comercial al Animawings, Tudor Constantinescu, enumeră deschiderile oferite: „Am dat startul sezonului turistic din această vară cu primele curse efectuate ȋn regim charter pentru touroperatori din România, către destinaţii din Grecia (Insula Creta, Insula Zakynthos şi Salonic). Suntem ȋn legătură cu autorităţile şi de ȋndată ce vor fi considerate sigure, avem capacitatea operaţională să ȋncepem zborurile spre Spania, Turcia, Egipt şi Tunisia, destinaţii turistice tradiţionale pentru piaţa românească”. Dincolo de sezonul estival, împreună cu partenerul Aegean Airlines, Animawings studiază posibilitatea extinderii operării pe rute din bazinul Mediteranei, nordul Italiei, Orientul Apropiat. Compania va avea și o platformă web pentru achiziţii şi alte activităţi specifice unei companii aeriene.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Energy Policy Group și WWF-România anunță lansarea oficială a proiectului RENewLand

Energy Policy Group (EPG) și WWF-România (Fondul Mondial pentru...

Locuri de muncă vacante

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ilfov anunță...