Cel mai mare exerciţiu din România contra incendiilor de pădure

Date:

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență desfăşoară în perioada 23-27 septembrie cel mai mare exercițiu din România de conducere și de răspuns în cazul unor incendii de pădure, ForFirEx 2019, în județele Caraș-Severin și Hunedoara. Participă specialiști ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și ai Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva. În condițiile climatice din România nu se pune problema unor incendii de amploarea celor din sudul Europei. Oricum, Romsilva precizează că „organizează acțiuni de monitorizare zonele vulnerabile, precum și activități de conștientizare în rândul comunităților locale și al turiștilor privind respectarea regulilor atunci când utilizează focul în pădure și zonele limitrofe acestuia”. Mai mult de 75% dintre incendiile produse în  pădurile statului în ultimii cinci ani au avut drept cauză focul lăsat nesupravegheat pe terenurile limitrofe pădurilor.  

Romsilva subliniază că „în primele opt luni ale acestui an, în fondul forestier administrat de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva s-au înregistrat 314 incendii, care au afectat o suprafață totală de 1.590  hectare. Toate suprafețele afectate în anii trecuți de incendii de pădure au fost refăcute în totalitate prin munca silvicultorilor”.

Directorul general al Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, declară în context:   „Acest exercițiu național este unul foarte important, pentru că există tot mai multe incendii de pădure la nivel european, iar noi, alături de alte instituții ale statului, trebuie să fim pregătiți cât mai bine. În același timp, punem mare accent pe prevenire, educație și informare în rândul comunităților locale și al turiștilor. Le mulțumim profesioniștilor din Inspectoratul General pentru Situații de Urgență pentru organizarea acestui exercițiu complex, dar și pentru eforturile depuse de pompierii, care au intervenit de fiecare dată prompt și eficient, alături de silvicultori, în scopul localizării și stingerii incendiilor de pădure”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

Perioada festivă care se apropie aduce, ca în fiecare...

CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț a EAU

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

ENERTOWN: Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara...