Au început lucrările la cel mai important proiect realizat vreodată de o administație locală: construirea unei stații de metrou pe Șoseaua Berceni de către Primăria Sectorului 4. Este o stație în prelungirea traseului actual, pe 1,6 km, între stația Berceni, actualul capăt al magistralei 2 de metrou și Șoseaua de Centură.

Câteva date tehnice: 15.100 mp suprafață desfășurată, stație supraterană formată din o clădire cu subsol, parter și două etaje, șase zone pietonale, dintre care două pe partea opusă a șoselei Berceni, legătură printr-un pasaj pietonal subteran; parcare de tip park&ride în imediata apropiere pentru cei care vor să ajungă în centrul Capitalei și folosesc ca mijloc de transport metroul.

Primele lucrări: devierea rețelelor de utilități aflate în trama stradală. Traficul este restricționat pentru 45 de zile: cele două benzi de circulație de ieșire din București vor fi închise; trafic restricționat pe o lungime de 500 m între sediile companiilor Toyota și CanPack; restricțiile de circulație sunt aplicate în coordonare și cu avizul Brigăzii de Poliție Rutieră a Municipiului București.

La deschiderea lucrărilor, Daniel Băluță, primarul sectorului 4, subliniază: „Este un pas extrem de important pe care Primăria Sectorului 4 îl face la începutul acestui an. De mâine, ne apucăm de treabă! Începem lucrările la noua stație de metrou de pe Șoseaua Berceni.  O perioadă vom fi nevoiți să circulăm cu restricții, însă trebuie să avem răbdare și să conducem cu atenție. Realizarea acestei stații va aduce extrem de multe beneficii comunității noastre, de aceea trebuie să fim cumpătați pe parcursul desfășurării acestor lucrări”. 

DISTRIBUIȚI