Centrul CINETic lansează o provocare la creaţie prin tehnologii de frontieră

Date:

Centrul Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Inovativ Creative (CINETic), institut de cercetare artistică al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L.Caragiale” București (UNATC), lansează o invitaţie direct în realitatea virtuală a tehnologiilor de frontieră, organizând un atelier pentru programatori și designeri care vor avea posibilitatea să experimenteze și să dezvolte un proiect inedit pentru un sistem de proiecție imersiv 3D de tip CAVE (Computer Assisted Virtual Environment) pornind de la teme propuse și stabilite împreună, sub coor-donarea cercetătorilor din cadrul CINETic.

Iniţiatorii se recomandă: „Vom aduce la un loc oameni inspirați, inteligenți și cu viziune pentru a lucra în echipă. Noi vă oferim spațiul, tehnologia state of the art care se află în dotarea centrului nostru de cercetare și multă libertate. Veți avea posibilitatea să colaborați și să cunoașteți artiști, designeri, cercetători și programatori pentru a pune în aplicare cele mai îndrăznețe idei. Cercetătorii vor prezenta sistemul și modul de funcționare a echipamentelor, utilitatea şi aplicațiile generale ale acestora și vor face o introducere în software-urile ce urmează a fi utilizate. Echipele formate vor avea la dispoziție toate resursele CINETic pentru a experimenta și implementa soluțiile în conformitate cu provocările apărute. Rezultatul final va fi prezentat unui public larg și propus la diverse festivaluri de gen din România și din străinătate”.

Atelierul se va desfășura în perioada 1-10 iulie 2017 la sediul CINETic, Strada Tudor Arghezi 3B (în spatele Teatrului Național). Sunt aşteptaţi  programatori care vor să încerce ceva nou și să contribuie la dezvoltarea unor experiențe virtuale 3D, designeri 3D care vor să intre într-o lume imersivă creată de ei, scenografi, animatori, graficieni și arhitecți care doresc să dezvolte proiecte imersive de VR/AR. Aplicațiile (CV, portofoliu, succintă prezentare de idee /concept/ propunere pentru un proiect imersiv) se trimit la adresa [email protected] până la 28 iunie 2017, ora 23.59. Vor fi aleși 6 programatori și 6 designeri.

CINETic deţine 6 laboratoare dotate cu 10 linii complexe de echipamente de cercetare științifică și 10 tehnologii inovativ-creative de vârf în domeniul audiovizualului: Laboratorul de Tehnici Creative în Cinematografie, Laboratorul de Interacțiune Digitală Sunet-Lumină, Laboratorul pentru Design Decor Virtual și Realitate Augmentată, Laboratorul de Interacțiune Digitală, Laboratorul de Animație Digitală, Laboratorul pentru Dezvoltare Cognitivă și Psihologie. Prin acest centru, UNATC se afirmă ca „pol de expertiză în domeniul cercetării și producției de proiecte care implică tehnologii creative inovative la nivel național și internațional”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Lansarea unei noi game de PC-uri Maguay

Compania Maguay, caracterizată drept „cea mai veche companie...

Ziua Silvicultorului, marcată de Romsilva și Asociația Administratorilor de Păduri

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva și Asociația...

CCIR și Romanian Board of Trade Toronto susțin parteneriatul economic România-Canada

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR),...

MET România, 15 ani de activitate pe piața locală de energie

Compania MET România, parte a grupului elvețian MET,...