Cercetări în valorificarea biomasei din alge

Date:

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrică INCDIE ICPE-CA, în parteneriat cu Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Delta Dunării, a organizat simpozionul naţional cu tema „Orizonturi noi în valorificarea biomasei algale şi remedierea habitatelor acvatice”. Evenimentul este caracterizat de iniţiatori drept „un bun motiv pentru diseminarea şi promovarea cercetărilor ştiintifice, cunoaşterea celor mai noi realizări în domeniul tematic abordat, dezvoltarea de noi direcţii de cercetare şi, nu în ultimul rând, identificarea unor soluţii la problemele actuale cu care se confruntă societatea”.

Au fost abordate subiecte precum: „Provocări pentru revigorarea producerii de biogaz/biometan în România, dezvoltarea unor soluţii fiabile pentru producerea de biogaz din biomasă algală, monitorizarea factorilor care influenţează producţia de biogaz în vederea creşterii biodegradabilităţii masei de fermentare, evaluarea efectului inhibitor al salinităţii asupra proceselor de fermentare anaerobă, efectul tratamentului cu microunde asupra dezvoltării microalgelor, valorificarea maselor microalgale ca stabilizatori de oxidare în degradarea materialelor polimerice, remedierea habitatelor acvatice din avalul centralelor hidroelectrice, remedierea apelor uzate cu recuperarea energiei prin tehnologia celulelor cu combustibil microbian, obinerea unor fitopreparate în convergenţă cu producţia unor biocombustibili prin prelucrarea complexă a unor plante industriale”.

ICPE-CA reafirmă că, „prin cercetările demarate, este pregătit să răspundă provocărilor impuse de noile cerinţe economice şi sociale, astfel încât, prin activitatea sa, să consolideze dezvoltarea durabilă a întregii societăţi”.

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Relaxarea regulilor privind ajutoarele de stat. Statele membre beneficiază de mai multă flexibilitate pentru a sprijini tranziția la economia cu zero emisii nete

Un articol de Sonia Voinescu, avocat senior colaborator și Gabriela Ifrim, avocat colaborator, D&B David și Baias.

Curtea de Conturi: Risc de infringement împotriva României privind gropile de gunoi din marile orașe

Curtea de Conturi a desfășurat, în perioada 10.01.2022 –...

Piața mondială IPO în T1 din 2023 a continuat să treneze

Volumele IPO la nivel global au scăzut în...