Cercetări interdisciplinare teatru-psihologie-neuroștiință

Date:

Cercetare-inovare de ultimă oră și de perspectivă oferă evenimentul „Neuroscience and theatre therapy”, conferință internațională organizată de Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică (UNATC) „I.L. Caragiale” din București, prin centrul CINETic – Centrul Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Inovativ Creative și proiectul MET – Dezvoltarea unei metodologii de terapie prin teatru cu efect la nivel neurochimic și neurocognitiv, din cadrul Departamentului de Cercetare, Dezvoltare și Inovare.

Evenimentul, care se desfășoară în perioada 26-28 mai 2021 la Casa Universitarilor din București, reunește experți internaționali din prestigioase universități, instituții și centre de cercetare din 10 țări (SUA, Japonia, UK, Germania, Danemarca, Suedia, Belgia, Portugalia, Israel și România) și este centrat pe rezultatele cercetării interdisciplinare aflate la intersecția teatrului cu psihologia și neuroștiința.

Conferința este organizată de UNATC „I. L. Caragiale”  în cadrul proiectului de cercetare Dezvoltarea unei metodologii de terapie prin teatru cu efect la nivel neurochimic și neurocognitiv – MET (Contract de finanțare: 147 / 26.10.2016 Axa prioritară 1, Acțiunea: 1.1.4 Atragerea de personal cu competente avansate din strainatate pentru consolidarea capacității de CD, cod SMIS 106688. Durata Proiectului este de patru ani, valoarea totală a proiectului este de 8.636.928,24 lei).

Proiectul de cercetare MET este desfășurat de UNATC în cadrul centrului CINETic, în Laboratorul de dezvoltare cognitivă prin experiențe imersive, cu obiectivul „de a cerceta și dezvolta o metodologie de intervenție preventivă, terapeutică, neinvazivă, de consolidare a comportamentelor pro-sociale și de management al stresului”.

Centrul CINETic este „departament de cercetare în domeniul interacțiunii digitale și al neuroștiinţei aplicate în arte performative și film”, cu misiunea principală „de a dezvolta cunoștinţe și de a inova la nivel internaţional, în domeniul artelor performative și filmului, precum și în domeniile care duc la dezvoltarea și transformarea lor. Cunoștinţele dobândite în teatru și film sunt extinse prin cercetare și inovare în proiecte interdisciplinare care reunesc arta, știinţa și tehnologia”. 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

INSCOP: peste 60% dintre români sunt de acord cu votul obligatoriu

Conform sondajului de opinie realizat de INSCOP Research la...

„Crama Transparentă” Cotnari, pentru explorarea tradiției și inovației în producția de vinuri de calitate

Crama Cotnari, emblematică pentru producția de vinuri din soiuri...