Cetățenii pot contribui cu propuneri la Programul de activitate al Curții de Conturi

Date:

Curtea de Conturi a României a operaționalizat adresa de e-mail [email protected], la care cetățenii și societatea civilă pot trimite, în următoarele două săptămâni, propuneri de teme de audit în vederea pregătirii Programului de activitate al instituției pentru anul următor. Astfel, în perioada 30.11-15.12.2023, cetățenii interesați de auditul public extern realizat de Curtea de Conturi asupra modului de gestionare a resurselor publice pot recomanda teme de audit pe adresa de e-mail dedicată.

Propunerile primite de la cetățeni vor fi analizate de către Direcția generală de metodologie, pregătire profesională, control al calității, programare, raportare, sinteze, tehnologia informației și digitalizare și vor fi transmise structurilor de audit care au în competența de verificare domeniile sau entitățile vizate, pentru includerea în proiectul programului de activitate al Curții de Conturi pe anul următor. 

Potrivit normelor de organizare și funcționare, Curtea de Conturi decide în mod autonom asupra programului propriu de activitate. Activitatea specifică a Curții de Conturi se desfășoară pe baza programului anual de activitate, aprobat de Plenul Curții de Conturi. Misiunile de audit public extern se aduc la cunoștința entităților ce urmează a fi verificate. Elaborarea, modificarea și urmărirea realizării programului anual de activitate a Curții de Conturi se efectuează conform metodologiei aprobate de Plenul Curții.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Abonamentele Netflix bazate pe reclame sunt profitabile

Netflix este incontestabil numărul unu în sectorul divertismentului. Cele...

Consiliul Național al IMM susține orientările politice ale Ursulei von der Leyen

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din...