Cifra de afaceri a serviciilor prestate populației crește în 2017 față de anul trecut

Date:

Cifra de afaceri a serviciilor de piață prestate populației, în luna ianuarie 2017, a crescut cu 4,7% în serie brută, comparativ cu aceeași lună din anul precedent, a comunicat marți Institutul Național de Statistică (INS).
Cea mai mare contribuție la această creștere a avut-o activitatea de turism, cu 8,4%, urmată de activitatea din sectorul de hoteluri și restaurante, care a înregistrat un avans de 5,9%.
Comparativ cu luna decembrie 2016, în ianuarie 2017, cifra de afaceri a serviciilor prestate populației a scăzut cu 7,7%, ca urmare a reducerii activității în sectoarele de coafură și alte activități de înfrumusețare (-40,6%), activitățile de spălare, curățarea și vopsirea textilelor și blănurilor (-18%), activitățile agențiilor turistice și tur-operatorilor (-11,9%) și la hoteluri și restaurante (-11,6%).
În același timp, în ianuarie 2017 față de decembrie din 2016 au fost înregistrate creșteri în domeniul jocurilor de noroc de noroc și alte activități recreative (+4,8%).
Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cifra de afaceri a serviciilor prestate populației a crescut în ianuarie 2017 cu 2,5% față de decembrie 2016.

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

AAFBR lanseaza în România programul ESG Essentials

Asociatia Analistilor Financiar-Bancari  din Romania (AAFBR) in parteneriat cu...

Piața energiei electrice se va schimba în 2023 

Piața energiei electrice din UE se va schimba în...

Piețele cripto își păstrează în mare parte câștigurile recente

Piețele cripto și-au păstrat în mare parte câștigurile recente,...