Clinică de stomatologie inclusiv cu programe sociale

Date:

Noua clinică de stomatologie realizată de Primăria Sectorului 4 în Șoseaua Olteniței nr. 9 va fi deschisă publicului din 17 iunie, iar din septembrie va oferi inclusiv servicii de specialitate cu caracter social, a anunțat primarul Daniel Băluță: „Deschidem clinica de stomatologie pe 17 iunie, iar aceasta va fi locul în care comunitatea noastră atinge două obiective importante. În primul rând, oamenii din sectorul 4 vor avea acces la un centru de tratament amenajat la standarde occidentale, iar apoi, discutăm despre o evoluție importantă la nivelul învățământului medical românesc. Pentru acest lucru, a fost nevoie de un efort conjugat, de oameni inimoși, de o echipă guvernamentală, dar și de ajutor substanțial de la Parlament. Așa am reușit să avem rezultate și mă gândesc, în primul rând, la UPU Bagdasar-Arseni, la Centrul de Arși de la același spital, dar și la viitoarea maternitate de la Spitalul Sf. Ioan, la clădirea Zerlendi a Institutului Marius Nasta, dar și la modulul de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială pe care urmează să îl construim. Aici, la clinica de stomatologie vor veni, într-o primă etapă, angajații UMF Carol Davila, iar în a doua etapă, vom angaja personal medical. Vom crea locuri de muncă în condiții occidentale, pentru un număr mare de profesioniști. De la 1 septembrie, vom derula mai multe programe sociale, prin care vom putea sa acordăm o serie de tratamente gratuite, prin intermediul unei comisii medicale, astfel că ne vom adresa atât persoanelor active, cât și seniorilor. Nimic din toate acestea nu ar fi fost posibile, fapt pentru care le mulțumesc tuturor partenerilor noștri, tuturor celor care au muncit pentru ca acest obiectiv să fie realizat.”

Clinica reprezintă „cel mai important obiectiv de infrastructură medicală, cu profil de stomatologie, realizat în ultimii 50 de ani de către o administrație locală” și funcționează sub egida Spitalului Universitar de Urgență București și a Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”. Dispune de 65 de cabinete medicale, săli de așteptare, sală de operație, dotate cu aparatură ultramodernă. Valoarea investiției este de 60 de milioane de lei: 40 de milioane de lei, construcția, 20 de milioane de lei, dotările. 

Marcel Ciolacu, prim-ministrul României: „Ceea ce vedem aici înseamnă eficiență în administrație, înseamnă o viziune complexă. Înseamnă un primar aplicat, care nu are războaie cu nimeni, dar care caută tot timpul parteneriate în toate instituțiile statului român. Știu de primarul Daniel Băluță că e implicat la spitalul Marius Nasta, investiția prin PNRR, știu că are și la Sf. Ioan prima maternitate care se construiește în București după Revoluție, practic el închide un cerc. Un cerc din care nu face parte și Primăria Capitalei. Daniel Băluță are capacitatea de a găsi peste tot parteneri și de a construi pentru oamenii din sectorul 4 și nu numai.”

Alexandru Rafila, ministrul sănătății: „Îl felicit pe doctorul Băluță pentru reușita acestui proiect. Este un prim pas dintr-o zonă de asistență stomatologică, pentru că o să urmeze și un spital, și este un lucru foarte important pentru că Stomatologia nu a beneficiat de investiții din zona publică. Este foarte important pentru că avem acum un centru de pregătire de cel mai înalt nivel, în care studenții, rezidenții pot să învețe direct la pacient, împreună cu cadrele didactice care îi îndrumă. E clar că e o gândire, o viziune de dezvoltare a Sectorului 4 pe segmentul de sănătate. În sectorul 4 discutăm și de o nouă maternitate, care să înlocuiască actuala maternitate Bucur, care este complet nefuncțională, iar Institutul Marius Nasta va beneficia de o nouă secție.”

Gabriela Firea, senatoare: „Am răspuns prezent atunci când colegul meu, Daniel Băluță, m-a contactat și mi-a spus că mai este nevoie de finanțare în continuare pentru finalizarea amenajării acestui Spital de Stomatologie și împreună cu ai mei colegi parlamentari am scris, noaptea târziu, un amendament la bugetul de stat, ne-am prezentat a doua zi în comisii, l-am susținut, am convins și alți colegi din Parlament să voteze și am reușit să contribuim, așadar, cu o sumă consistentă la finalizarea acestei investiții în sănătate.”

Prof. univ. dr. Ecaterina Ionescu: „Îi mulțumesc lui Daniel că nu a uitat că este stomatolog și că are datoria morală să facă ceva pentru Stomatologie. Astăzi, mi se pare că Dumnezeu a lucrat prin oameni și vă rog să-mi permiteți să pot nominaliza niște oameni. În primul rând, astăzi și întotdeauna, o să îi mulțumesc domnului primar Daniel Băluță, pentru că a făcut pentru noi această bijuterie, unicat în România. Ceea ce a făcut pentru noi, pentru comunitatea stomatologică, pentru învățământul stomatologic românesc este cu totul și cu totul special.”

Prof. univ. dr. Viorel Jinga, rectorul UMF „Carol Davila”: „Cu toții am avut speranțe mari că domnul primar Daniel Băluță, absolvent al UMF Carol Davila, va termina acest spital și iată că lucrul acesta s-a întâmplat. Alături de amfiteatrul pe care l-am deschis anul trecut și în care se vor desfășura activități didactice, avem aici un centru integrat în care se vor face tratamente. Acesta este un câștig pentru pacienți, precum și pentru rezidenți și Universitate.”

Foto: PS4

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Lansarea unei noi game de PC-uri Maguay

Compania Maguay, caracterizată drept „cea mai veche companie...

Ziua Silvicultorului, marcată de Romsilva și Asociația Administratorilor de Păduri

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva și Asociația...

CCIR și Romanian Board of Trade Toronto susțin parteneriatul economic România-Canada

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR),...

MET România, 15 ani de activitate pe piața locală de energie

Compania MET România, parte a grupului elvețian MET,...