Clive Turton, numit președinte executiv al Diviziei Green Assets al MET Group

Date:

Compania elvețiană MET Group, furnizor de servicii energetice integrate, anunță numirea lui Clive Turton (foto) în funcția de președinte executiv al Diviziei Green Assets de la 1 iunie 2024. MET Group subliniază în caracterizarea acestuia: „Cu peste 20 de ani de experiență internațională în industria energiei electrice și regenerabile, el are ca obiectiv dezvoltarea și implementarea strategiei MET Group de extindere în segmentul energiei regenerabile.

Clive Turton are peste 20 de ani de experiență internațională în industria energiei electrice și regenerabile în funcții de conducere. A ocupat poziții importante în companii energetice din întreaga lume și are o vastă experiență în dezvoltarea business-urilor în sectoarele energiei regenerabile și convenționale. De asemenea, el a dezvoltat de la zero mai multe companii de succes din sectorul energetic și s-a aflat în centrul poveștilor de succes ale unor afaceri ce au devenit în timp lider de piață pe segmentele lor.

În cel mai recent rol al său, Clive Turton a fost Chief Investment Officer în cadrul ACWA Power, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de energie regenerabilă din lume. Înainte de această funcție, el a condus restructurarea și dezvoltarea regională a Vestas în calitate de Director General și Președinte Asia-Pacific. Anterior, înainte de a intra în industria energetică, Clive a lucrat în sectorul bancar timp de zece ani, debutând ca avocat corporate cu activități în Europa și în Australia”.

Benjamin Lakatos, președintele și CEO-ul MET Group: „Obiectivul nostru este să construim un portofoliu diversificat geografic de surse energetice regenerabile, iar divizia Green Assets este deja prezentă în 9 țări europene. Experiența lui Clive Turton ne va ajuta foarte mult în dezvoltarea poziției noastre de pe piața energiei regenerabile.”

În același timp, „după mai bine de 11 ani de activitate în cadrul MET Group, Balázs Gábor Lehőcz, actualul președinte executiv al Diviziei Green Assets, a decis să intre într-o perioadă sabatică de cinci luni. La întoarcerea sa, la sfârșitul acestui an, își va continua cariera într-un nou rol, acela de consilier al președintelui și CEO-ului MET Group, Benjamin Lakatos”.

MET Group este definit ca „un furnizor de servicii energetice integrate, cu sediul central în Elveția și operațiuni și active pe piețele gazelor naturale și energiei electrice. MET este prezentă prin subsidiare în 15 țări și 30 de piețe naționale de gaze naturale și în 39 de centre internaționale de tranzacționare. MET a dovedit o experiență vastă în operarea de active energetice verzi (bazate pe surse regenerabile) sau flexibile (din surse convenționale), oferind cea mai largă paletă de sprijin pentru tranziția energetică. Veniturile consolidate ale Grupului MET s-au ridicat în 2023 la 24,5 miliarde euro, volumul total de gaze naturale tranzacționate fiind de 88 BCM, inclusiv contracte futures, iar cel de energie electrică la 68 TWh”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Lansarea unei noi game de PC-uri Maguay

Compania Maguay, caracterizată drept „cea mai veche companie...

Ziua Silvicultorului, marcată de Romsilva și Asociația Administratorilor de Păduri

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva și Asociația...

CCIR și Romanian Board of Trade Toronto susțin parteneriatul economic România-Canada

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR),...

MET România, 15 ani de activitate pe piața locală de energie

Compania MET România, parte a grupului elvețian MET,...