CNTEE Transelectrica SA și SMART SA – intervenție rapidă pentru repunerea în funcțiune a Liniei 400 kV Constanța Nord – Tariverde, în urma unui stâlp doborât de către un utilaj agricol

Date:

 

În data de 15 septembrie 2022, a avut loc un incident prin care un utilaj agricol a lovit un stâlp al LEA 400 kV Constanța Nord – Tariverde, acesta căzând la pământ. Importanța acestei linii în Sistemul Electroenergetic Național este una deosebită, atât pentru alimentarea cu energie electrică a zonei Dobrogea, cât și pentru evacuarea producției din centralele electrice eoliene din zonă. 

În urma producerii incidentului, specialiștii Transelectrica și ai filialei de mentenanță – SMART SA au evaluat situația și au stabilit modalitatea de intervenție în vederea reparării liniei și repunerii în funcțiune a acesteia în cel mai scurt timp posibil, astfel încât impactul asupra funcționarii sistemului să fie unul cât mai redus. 

Lucrările întreprinse de către filiala de mentenanță – SMART SA pentru înlocuirea stâlpului căzut, refacerea fundației afectate, remedierea conductoarelor active și de protecție au început chiar din ziua producerii incidentului. Printr-o mobilizare exemplară a echipei de intervenție, într-un interval scurt a fost asigurată toată logistica necesară (utilaje, materiale, personal de specialitate) în vederea soluționării eficiente a acestui incident. În acest sens, componentele deteriorate au fost înlocuite cu alte componente aflate în stocul de siguranță.

Lucrările s-au desfășurat într-un ritm de lucru susținut, inclusiv pe timp de noapte, respectiv în condiții meteorologice nefavorabile, cauzate de vânt puternic și ploaie. Astfel, remedierea și punerea în funcțiune a LEA 400 kV Constanța Nord – Tariverde s-a realizat astăzi, 19 septembrie 2022.  

 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

7 avantaje ale job-urilor sezoniere

de IOANA PETREA, Managing Partner al agenției Rightfit Job-urile sezoniere...

Promelek XXI mizează pe un avans cu 25% al business-ului pe segmentul soluțiilor de energie regenerabilă

În contextul unui interes global crescut pentru soluții de...