Compania MET Group, premiată pentru „Afacerea Anului”

Date:

Compania elvețiană MET Group, furnizor de servicii energetice integrate, anunță că „a primit distinctia Europe Commodity Finance Deal of the Year din partea TXF pentru linia de credit obținută în anul 2023” și precizează: „În fiecare an, TXF, un important portal de stiri economice și furnizor de date, premiază 10 tranzacții remarcabile (premiile Perfect 10) din domeniul comerțului și serviciilor financiare. Topul final este decis de un juriu și de votul altor reprezentanți din industrie. 

Strategia pentru crearea acestei linii de credit premiată a fost gândită de echipa financiară a MET Group, împreună cu ING Bank N.V. în calitate de coordonator și agent de securitate și implementare, alături de Natixis CIB și Societe Generale în calitate de finanțatori.

Având o valoare inițială de 1 miliard de euro, oferta era destinată refinanțării unui credit pe termen scurt în valoare de 885 milioane de euro și a fost suprasubscrisă, incheindu-se la valoarea de 1,33 miliarde de euro printr-o ofertă comună susținută de 16 bănci internaționale.

Noua linie de credit oferă MET Group capitalul de lucru și flexibilitatea necesare continuării traiectoriei de creștere. O caracteristică unică a acestei linii de credit o reprezintă finanțarea importurilor de GNL, operațiunilor de stocare precum și distributia de gaz natural și energie electrică în mai multe țări europene cu posibilitatea de extindere și în alte locații. 

Competențele MET Group în domeniul gazelor naturale și energiei electrice din surse regenerabile ajută la susținerea tranziției energetice către o lume cu zero emisii de carbon. Deoarece producția de energie din surse regenerabile este prin natura sa intermitentă, flexibilitatea este indispensabilă pentru echilibrarea rețelei. În timp ce bateriile și alte soluții de stocare a energiei pe o durată mai lungă de timp se intrec in oferte din ce in ce mai competitive, gazul natural rămâne un combustibil cheie pentru oferirea autonomiei energetice.”

Sven Kirch, Group CFO și membru în Consiliul Director al MET Group: „Sunt onorat de primirea acestui premiu care reprezintă o recunoaștere a abilițătii noastre de inovatori și de lideri nu doar în piața de gaz și energie, ci și in strategii de finanțare. Apreciez încrederea pe care băncile partenere au aratat-o față de modelul nostru integrat de business și de capacitățile noastre de gestionare a riscului. Acest premiu încununează relația noastră de colaborare pe termen lung.”

MET Group este definit ca „un furnizor de servicii energetice integrate, cu sediul central în Elveția și operațiuni și active pe piețele gazelor naturale și energiei electrice. MET este prezentă prin subsidiare în 15 țări și 30 de piețe naționale de gaze naturale și în 22 de centre internaționale de tranzacționare. MET a dovedit o experiență vastă în operarea de active energetice verzi (bazate pe surse regenerabile) sau flexibile (din surse convenționale), oferind cea mai largă paletă de sprijin pentru tranziția energetică. Veniturile consolidate ale Grupului MET s-au ridicat în 2022 la 41,5 miliarde euro, volumul total de gaze naturale tranzacționate fiind de 109 BCM, inclusiv contracte futures, iar cel de energie electrică la 67 TWh, inclusiv contracte futures”.

Linia de credit MET, în valoare de 1.23 miliarde de euro, a fost semnată în martie 2023: „Creditul a fost ulterior majorat la 1.33 miliarde Euro. Important de subliniat este faptul că acest credit beneficiază de o opțiune de extindere a termenului de 364 de zile, precum și de opțiunea de a mări valoarea până la un maxim de 1,70 miliarde euro”. 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

O nouă provocare pentru Green Deal  

| de Laurențiu Stan, consultant financiar (foto)

Studiu: 38% din românii care își împart cheltuielile cu partenerul sau familia nu își monitorizează plățile

38% dintre românii care își împart cheltuielile cu partenerul...

Consolidarea rețelei electrice: O prioritate pentru atingerea obiectivelor de decarbonizare ale României pentru 2030

Energy Policy Group a publicat un raport numit „Consolidarea...