Companiile vor fi încurajate să investească

Date:

Companiile de stat vor fi impulsionate să facă mai multe investiții și nu să păstreze banii în rezerve, după ce Guvernul va decide distribuirea către acționari a 90% din profitul obținut, a declarat, luni, ministrul Energiei, Anton Anton, într-o conferință de specialitate.

El a fost întrebat cum vor fi afectate investițiile companiilor de decizia Guvernului, care a aprobat recent un memorandum prin care cel putin 90% din profitul companiilor de stat va merge în dividende. „Dacă aș fi constatat că firmele la care avem participații au făcut investiții din banii pe care i-au câștigat, atunci aș fi fost deranjat de faptul că profitul dispare. Dar, după ce am vazut că firmele au acumulat banii în vistierie, mândrindu-se cu faptul că au niște rezerve, faptul că aceste rezerve trec, și subliniez chestia asta, nu intră în buzunarul investitorului ca dividende, intră în bugetul național și se reîntorc din bugetul național pentru investiții, eu cred că e vorba de circulația banilor mai repede și poate că acest lucru va eficientiza investițiile, va crește numărul de investiții”, a spus ministrul.

El a mai fost întrebat dacă s-a întâlnit până acum cu președintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei. „Cu președintele ANRE nu am avut întâlnire, pentru că ANRE nu este în subordinea mea, ci a Parlamentului. Am planificat o întâlnire săptămana asta cu președintele ANRE și cu președintele Comisiei pentru industrii din Camera Deputaților”, a arătat Anton, fără să precizeze care este scopul întâlnirii.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate