Curtea de Conturi a României – parteneriat cu DG REFORM

Date:

Președintele Curții de Conturi a României, Mihai Busuioc, a avut astăzi o întrevedere cu  directorul general al Direcției Generale pentru Reforme Structurale din cadrul Comisiei Europene (DG REFORM), domnul Mario Nava.

În cadrul discuțiilor au fost evidențiate cele două proiecte demarate la nivelul Curții de Conturi, cu sprijinul și expertiza DG REFORM, privind elaborarea noilor strategii de Comunicare și Resurse Umane ale instituției, respectiv realizarea noii strategii de digitalizare.

Președintele Curții de Conturi a subliniat importanța întăririi rolului pe care îl are instituția supremă de audit din România în triunghiul responsabilității sociale, alături de Guvern și Parlament, astfel încât prin recomandările rezultate din rapoartele de audit să contribuie la eficientizarea activității entităților auditate, respectiv la gestionarea responsabilă a fondurilor publice.

„Prin noua strategie de comunicare elaborată cu sprijinul DG REFORM ne dorim consolidarea relației cu puterea legislativă astfel încât rapoartele de audit realizate de instituția noastră să fie dezbătute în Parlament și analizate în comisiile de specialitate, în prezența miniștrilor de resort”, a declaratMihai Busuioc, președintele Curții de Conturi a României.

Discuțiile au vizat și reformele structurale care urmează a fi implementate prin Planul Național de Redresare și Reziliență, respectiv rolul Autorității de Audit din cadrul Curții de Conturi de a monitoriza utilizarea fondurilor alocate.

„Ne bucurăm de colaborarea cu instituția dumneavoastră care confirmă în mod clar deschiderea pe care o aveți în rolul asumat de a contribui la responsabilizarea sectorului public prin întărirea funcției de monitorizare a politicilor publice de la nivel central. Ne dorim ca instituțiile publice din România să ne simtă prezența, în special atunci când vorbim de domeniul digitalizării”, a declarat Mario Nava, director general DG REFORM.

„Suntem într-un proces profund de analiză și reformă instituțională, prin care ne propunem ca instituția noastră să se orienteze către modelul celorlalte instituții supreme de audit care au făcut pași importanți în vederea digitalizării și adoptării unor metodologii moderne de audit”, declară Mihai Busuioc, președintele Curții de Conturi a României.

Din delegația DG REFORM au făcut parte domnul Mario Nava – director general, doamna Giulia Bertezzolo – asistent director general, domnul Alexandru Albu – reprezentant DG REFORM în România, doamna Raluca Painter – șeful unității  „Sănătate, educație, social” și doamna Cireșica Feyer – responsabil politici anticorupție.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Prelungirea plafonării primelor RCA nu este un „medicament minune”

Industria de asigurări a luat nota cu profunda...

Digitalizarea raportărilor fiscale – etapele anului 2024. Ce schimbări apar la e-Factura?

de Victoria Dobre, Senior Manager și Ștefan Machidon,...

Costul proprietății – mai scump din 2025 pentru toți. De ce și cum?

de Alex Milcev, Partener, liderul departamentului Asistență fiscală și...

Criza energetică a Europei a fost învinsă în primul rând datorită, reducerii voluntare a consumului de energie 

În februarie 2024 Comisia Europeană a recomandat statelor membre...