Concert de Anul Nou „City Break”

Date:

„City Break” e tema concertului de Anul Nou de la Sibiu, ediția a XIV-a, organizat de Asociația UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România în parteneriat cu Filarmonica de Stat din Sibiu, Consiliul Județean Sibiu și ICon Arts; parteneri: Teatrul de Balet Sibiu, Continental Forum Sibiu, Tulipa Flower Shop.  

Evenimentul are loc la Sala Thalia, sâmbătă, 31 decembrie 2022 și duminică, 1 ianuarie 2023, în amberle zile, cu începere de la ora 18.00. Biletele s-au pus în vânzare prin rețelele entertix.ro și myticket.ro și la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu (informații la numărul de telefon 0735.566.486).

Concertul este susținut de Orchestra ICon Arts – Ansamblul de cameră al Filarmonicii de Stat Sibiu, dirijor, Tiberiu Oprea; evoluează balerini ai Teatrului de Balet din Sibiu, coregrafia, Aleisha Sibhoun Prodea; soliști invitați în concert, Antonia Beteag – soprană, Andres Groza – bas, Ștefan Cazacu – violoncel; în rolul de ghid al City Break-ului muzical, jurnalistul Cătălin Sava.

În avanpremieră, organizatorii subliniază că „repere sonore din spații cu tradiție muzicală precum Paris, Veneția, Viena sau Budapesta vor glisa în pași de vals către piese culese din folclorul românesc pentru a face loc altor destinații imaginare din repertoriul cinematografic și pop-culture. Orașul ridicat din sunete pe scena Sălii Thalia prin dansuri pline de grație va păstra culorile locale ale fastului muzical și le va primi pe cele moderne prin abilitatea muzicii de a produce imagini acustice instantanee. 

Ca în fiecare City Break, Concertul va cuprinde momente de suspensie temporală, lăsând în urmă iureșul de a descoperi noi teritorii muzicale. Pe măsură ce orele serii avansează, programul va crea spațiul necesar pentru romantismul ariilor și duetelor de operă care vor încheia seara în note triumfale”. 

Asociația Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România este „un ONG de utilitate publică cu peste 10.000 membri la nivel național și o activitate de peste 27 de ani în sprijinul interpreților români din domeniul muzicii și al coregrafiei. Activitatea UCIMR vizează atât promovarea tinerelor talente, cât și a muzicienilor de vârf, alături de elemente de patrimoniu românesc și universal.

În fiecare an, prin intermediul proiectelor derulate, cca. 200 de tineri interpreți se bucură de colaborări periodice la nivel național; alți 150 de artiști consacrați sau la început de carieră sunt implicați în concerte și spectacole în țară și în străinătate; 8 spații neconvenționale sunt activate prin stagiuni muzicale creative și câștigă noi audiențe; zeci de organizații culturale, instituții și artiști independenți își desfășoară propriile proiecte cu sprijinul nostru; 3 festivaluri sunt organizate la nivel internațional; peste 140 de concerte sunt programate în toată țara și în străinătate; cel puțin 10 lucrări noi de muzică cultă sunt compuse prin comenzile pe care UCIMR le lansează periodic; peste 1.000.000 de persoane află despre evenimente și descoperă mai multe despre muzică, artiști și spații de patrimoniu; peste 500 de copii din medii diferite își dezvoltă creativitatea în cadrul atelierelor noastre; peste 1.000.000 de lei sunt investiți în proiecte culturale și generează locuri de muncă, creștere profesională pentru artiști și experiențe irepetabile pentru public”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Top 10 motive pentru care totul electric este o idee proastă

Politicienii și oficialii guvernamentali de la fiecare nivel par...

Boeing pierde teren în fața Airbus, dar transportul aerian își revine

După pandemie, sectorul transportului aerian a revenit în forță,...