Banca Comercială Română organizează în perioada 5 mai-20 iunie concursul de desene „Încredere în culori”, adresat tuturor copiilor și adolescenților din București cu vârsta cuprinsă între 6 și 15 ani, concurs dedicat Zilei Copilului. Înscrierile se fac până la 2 iunie.Concurenții „trebuie să realizeze un desen în format A3, pornind de la tema concursului, Încredere în culori, urmând ca acesta să fie încărcat de către profesori sau părinți pe site-ul BCR https://www.bcr.ro/ro/incredere-in-culori.

Organizatorii anunță că „desenele vor fi jurizate ținând cont de trei elemente: 

  • Compoziție vizuală – 30 puncte
  • Armonie cromatică – 35 puncte
  • Originalitate – 35 puncte

Juriul va fi format din: Ioana-Lavinia Streinu – inspector școlar pentru arte vizuale, Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Ana Cristina Grigoroiu – profesor de arte vizuale la Școala Europeană București (SEB), Gina Badea (BCR), Tatiana Stancu (BCR).

Pentru fiecare clasă (clasa pregătitoare, clasa I, clasa a II-a, clasa a III-a, clasa a IV-a, clasa a V-a, clasa a VI-a, clasa a VII-a, clasa a VIII-a) se vor acorda premiile I, II și III. Premiile pentru participanții situați pe locul I de la fiecare categorie vor fi reprezentate de un depozit la termen în valoare de 1000 de lei net, deschis pe numele câștigătorului, iar participanții clasați pe locurile locurile II și III vor fi primi kituri de pictură în valoare de 300, respectiv 200 de lei. 

Lucrările câștigătoare, precum și cele considerate că au o abordare originală, vor fi expuse în cadrul unei expoziții la sediul central al BCR în perioada 19-20 iunie. Pentru a respecta măsurile de distanțare, vizitele vor fi realizate pe bază de programare. Cei care doresc să se înscrie trebuie să intre pe pagina https://www.bcr.ro/ro/incredere-in-culori, unde pot găsi mai multe detalii, precum și regulamentul concursului”. 

DISTRIBUIȚI