Concurs de proiecte „Protecția biodiversității forestiere”

Date:

Concursul de proiecte „Protecția biodiversității forestiere” și-a desemnat câştigătorii: Asociaţia Administraţiilor Ariilor Naturale Protejate – restabilirea echilibrului ecologic în habitatul forestier din Parcul Național Piatra Craiului (foto) şi Societatea Ornitologică Română – protecția biodiversității ornitologice din pădurea Parcului Natural Comana.

Institutul Francez şi Ambasada Franţei în țara noastră vor sprijini fiecare dintre cele două organizaţii nonguvernamentale cu sume de până la 5000 de euro.

Proiectul „Restabilirea echilibrului ecologic în habitatul forestier din zona Grind” este definit prin „împădurirea progresivă a parcelelor forestiere din Parcul Național Piatra Craiului (județele Argeș și Brașov). Acest proiect este destinat să restabilească echilibrul ecologic al unei păduri alcătuite inițial din fag și conifere, afectate de defrişări înainte de cel de-Al Doilea Război Mondial pentru zootehnie și agricultură. Prin campania de reîmpădurire de după război s-au reintrodus coniferele, preferate pentru creșterea lor rapidă. Ele nu sunt însă adaptate la acest mediu, deoarece sunt vulnerabile la condițiile climatice (în special vântul) și la atacurile speciilor invazive. Copacii infectați au fost tăiați, crescând vulnerabilitatea zonei. Inițiativa de astăzi ar permite restabilirea unei păduri mixte naturale, adaptată condițiilor locale și favorabilă dezvoltării progresive a faunei și a florei forestiere”.

Proiectul „Protecția biodiversității Parcului Natural Comana”, presupune „studierea diversității speciilor de păsări din mediul forestier de la Comana și desfășurarea unor acțiuni de protecție a acestora (instalarea de cuiburi artificiale, stabilirea unui perimetru de conservare, acțiuni de conștientizare pentru personalul parcului și pentru vizitatori)”.

Institutul Francez din România și Ambasada Franței subliniază că „țin să le mulțumească tuturor asociațiilor care au depus proiecte în cadrul acestui concurs și să le felicite pentru calitatea acestora și pentru implicare”.

Ambasada Franței în România reamintește că „oferă de câțiva ani sprijin tehnic și financiar pentru implementarea proiectelor inovatoare ale ONG-urilor românești, precum și pentru acțiuni de structurare a societății civile. Institutul Francez, în contextul crizei actuale, cauzată de pandemia Covid19, „încearcă să nu oprească programele sale şi să continue să sprijine dezvoltarea societății civile din România în momentele când este cea mai mare nevoie”. 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Energy Policy Group și WWF-România anunță lansarea oficială a proiectului RENewLand

Energy Policy Group (EPG) și WWF-România (Fondul Mondial pentru...

Locuri de muncă vacante

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ilfov anunță...