Concurs național în campania „Apa Noastră”

Date:

Campania națională de conștientizare și informare publică „Apa Noastră”, parte a proiectului „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți” derulată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, a inclus evenimentul de premiere a câștigătorilor Concursului Național de Desen „SuperEroii lui Picurici”, organizat în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării. Concursul a reprezentat „un apel comun la educație responsabilă pentru generațiile viitoare, în grija față de apă sănătoasă și mediu curat”. Au participat peste 900 de elevi din 170 de școli, s-a dorit un Concursul s-a derulat în cadrul derulată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, ca (CIPN). Au fost premiați cei mai talentați 10 concurenți și cele mai active 10 școli participante. Galeria desenelor concurente, clasamentele finale și alte informații despre concurs sunt disponibile pe apanoastra.ro/concurs-supereroii-lui-picurici. Vedeta evenimentului online a fost Văru’ Săndel, îndrăgitul ambasador #apanoastra, care i-a susținut pe micii artiști în pasiunea lor și i-a încurajat să păstreze lumea minunată pe care au desenat-o, cu apă bună și curată.

MMAP subliniază că „proiectul Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți (CIPN) este parte a demersurilor Guvernului României de asigurare a implementării Directivei Nitrați, prin care se urmărește reducerea poluării cu nutrienți din surse agricole. Managementul gunoiului de grajd la nivel de comună este o preocupare principală a Proiectului, având în vedere că, la ora actuală, în România sunt peste 3 milioane de ferme mici, de subzistență, care au o capacitate redusă de a implementa individual măsurile necesare prevenirii poluării solului și a apei freatice. 

Proiectul CIPN, finanțat de Guvernul României, dintr-un împrumut de la Banca Mondială, este în a doua fază, cea de finanțare adițională. Proiectul inițial a demarat în 2008 și s-a încheiat în 2017 și a finanțat un număr de 86 de platforme de management de gunoi de grajd. Finanțarea adițională a proiectului a fost alocată pentru cinci ani, până în martie 2022. În această fază a proiectului vor fi finanțate peste 90 de comunități locale”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Analiză Claudiu Cazacu, XTB: Precedent în „uber-izarea prețurilor”. Cum pot cartofii prăjiți să influențeze valoarea acțiunilor

Prețurile stabilite dinamic fac parte dintr-o strategie utilizată frecvent...

Economia informală în România: context, cauze și efecte

| de Prof. univ. dr. Cristian PĂUN, Academia de Studii Economice din București și Prof. univ. dr. Radu MUȘETESCU, Academia de Studii Economice din București

ASIGURĂRI. POLITICI PREZENTE ȘI VIITOARE

În cadrul conferinței „Asigurări. Politici prezente și viitoare” organizată...