• ID Scanner permite extragerea datelor de identificare în format digital din imagini scanate/poze ale cărților de identitate (formatul românesc)
  • Aplicația poate fi folosită în procesele de onboarding ale clienților din diferite industrii (banking, telecomunicații, energie, asigurări, etc.)
  • ID Scanner este o componentă cu un grad ridicat de flexibilitate și securitate, care poate fi integrată foarte ușor în orice sistem IT

Connections Technologies,poweredbyConnections, companie românească ce operează și în Bulgaria, Serbia, Germania, Franța, Austria, Olanda, SUA, Arabia Saudităși Taiwan, a lansat ID Scanner, aplicație prin care datele din cărțile de identitate pot fi extrase printr-o simplă poză. ID Scanner are două componente: aplicația mobilă nativă IOS, care captează o poză optimizată a actului de identitate, trimite imaginea către serverul de prelucrare și afișează datele extrase și componenta de server, care are rolul de a procesa imaginile primite și de a întoarce către client informațiile extrase.

“Soluția a fost implementată ca răspuns la o nevoie identificată în piață pentru care nu s-au găsit alternative. Există o serie de aplicații și librării care permit extragerea datelor din acte de identitate – formate internaționale (CI, DrivingLicence), dar nicio soluție pentru cărțile de identitate românești, care să nu implice achiziția la pachet a unei componente hardware dedicate.

Aplicația ID Scanner poate fi folosită în procesele de onboarding ale clienților din diverse industrii (banking, telecomunicații, energie, asigurări), fluxuri de generare ale contractelor sau orice alte procese care să implice automatizarea acestui proces”, spuneIonuț Stănescu, Software Development Manager ConnectionsRomania.

Ideea unei astfel de aplicații a venit în urma solicitărilor clienților actuali sau potențiali ai Connections, iar piața pe care va fi folosită este cea locală.Tehnologia din spatele ID Scanner permite adaptarea și la alte formate standard, cu efort minim.

“ID Scanner este un microserviciu/componentă care poate fi integrată cu ușurințăîntr-un sistem IT ceimplementeazăfluxuri de business complexe. Expune o colecție de metode Rest (API Rest) care permit interfațarea cu un grad ridicat de flexibilitateși Securitate. Soluțiapoate fi găzduităîn cloud sau on premise, darpoate fi oferităși ca SaS”, a adăugat Ionuț Stănescu.

ID Scanner poate fi folosit la înrolarea clienților (persoane fizice) în aplicații, completarea automată a contractelor, înregistrarea vizitatorilor, actualizarea datelor personale – toate aceste acțiuni sunt de-acum “la o poză distanță”.

DISTRIBUIȚI