Cooperare business-transport feroviar

Date:

Un exemplu de relansare a disponibilităților de cooperare între mediul economic și tranportul pe calea ferată îl oferă protocolul de colaborare încheiat între P3 Logistic Parks – investitor, proprietar, dezvoltator și manager pe termen lung de proprietăți logistice europene – și Sucursala Regională de Transport Feroviar de Călători București  (CFR Călători). Pe baza colaborării, trenurile regio și interregio pe ruta București – Videle și retur au oprire în dreptul parcului P3 Bucharest A1. Este o facilitate de transport pentru chiriașii parcul P3 Bucharest A1, care pot astfel să recruteze forță de muncă din localitățile de pe ruta Roșiori – Videle – P3 Bucharest A1 – Basarab – Gara de Nord și retur. Drumul cu trenul din parcul P3 la Gara de Nord sau Basarab este parcurs în 17-25 de minute.

P3 subliniază că „este singurul dezvoltator de spații logistice caredeține o astfel de soluție de transport feroviar pentru persoane, completând astfel serviciile de transport de marfă pe cale ferată din cadrul terminalului intermodal din P3 Bucharest A1, activ încă din anul 2011”. 

Sînziana Pardhan, Managing Director P3 în România: „Ne bucurăm să putem oferi clienților noștri această facilitate și să venim în întâmpinarea problemelor cu forța de muncă cu care aceștia se confruntă. Călătoria cu trenul se dorește a fi o alternativă de transport mai accesibilă din punct de vedere al costurilor și mai rapidă pentru a aduce forța de muncă în P3 Bucharest A1, față de microbuzele pe care chiriașii le utilizează în prezent. Astfel încercăm să ne aliniem și la trendul european de a folosi mijloace de transport în comun cât mai putin poluante. Considerația și aprecierile noastre merg către CFR Călători, cărora le mulțumim pentru deschidere și profesionalism. Noua configurație de transport va aduce rezultate pozitive atât partenerilor noștri de business, cât și persoanelor din localitățile învecinate interesate de un loc de muncă în cadrul comunității P3 Bucharest A1”.

CFR Călători salută inițiativa P3 de implementare a noului proiect de business: „Suntem încântați să contribuim activ la dezvoltarea de noi soluții logistice și în zona de vest a Bucureștiului, soluții care țin cont de ultimele concepte europene cu privire la mobilitatea forței de muncă. Misiunea CFR Călători este aceea de asigura mobilitatea călătorilor, contribuind, în același timp, la dezvoltarea societății. În acest context, ne dorim să construim pentru organizația noastră o poziție sustenabilă în toate segmentele și zonele geografice ale țării, astfel românii să poată călători către orice destinație din țară, fie în scopuri de serviciu sau recreaționale. Lucrăm intens pentru a răspunde provocării de a ține pasul cu nevoile lumii moderne în ceea ce privește mobilitatea și viteza de evoluție a noilor tehnologii și vom continua să punem călătorii în centrul activităților noastre”.

P3 Bucharest A1 este cel mai complex parc industrial din Capitală: 380.000 mp, 14 depozite, un teren care permite construirea a încă 100.000 mp de spații logistice. Adițional terminalului de cale ferată care deservește segmentul de transport marfă și căruia i-a fost adăugată de curând facilitatea de transport călători, parcul dispune și de o cantină-restaurant cu suprafață de 400 mp și 200 de locuri la mese care va fi deschisă începând cu luna noiembrie. Este aproape finalizată construcția unor spații de cazare: hostel cu capacitatea de a acomoda 212 persoane, disponibil pentru angajații din cadrul parcului.

În intervalul dintre vara 2019 şi vara 2020, P3 a semnat în România contracte pentru 173.000 mp, din care 77.881 mp, prelungiri şi contracte pe termen scurt, 95.374, contracte pe termen lung, iar peste 29.000 mp, contracte cu clienţi noi.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

FoodIntelForum Aqua Carpatica gata de start!

La FoodINTELForum, ne bucurăm să avem alături Aqua Carpatica,...

Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor

Cea mai recentă înjumătățire (halving-ul) a recompenselor pentru “minarea”...

„Vânzarea de mai” s-ar putea sa fi început în aprilie

Se pare că sezonul slab al acțiunilor a apărut...

Parlamentul European a adoptat directiva privind așa-numitul „drept la reparare”

Noile norme consolidează dreptul la reparare, urmăresc reducerea deșeurilor...