COSR și RePatriot conectează sportivii români de pretutindeni cu Țara

Date:

Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) și Romanian Business Leaders–platformă de facilitarea accesului românilor din străinătate la oportunitățile din țară prin RePatriot– au semnat un protocol de colaborare și au lansat un program de susținere și îndrumare pentru sportivii români din alte țări, încât să se pregătească și să poată fi incluși în loturi reprezentative ale României.

Marius Bostan, inițiator al RePatriot, subliniază: „Conectarea românilor de pretutindeni cu Țara este misiunea noastră, asumată sub steagul RePatriot, pentru care lucrăm neîncetat. Ne dorim să revină acasă cât mai mulți români vrednici, campioni în domeniile lor. Astăzi, ne adresăm sportivilor de origine română pe care vrem să-i vedem la competiții purtând drapelul României și deopotrivă tuturor românilor din diaspora chemându-i să încurajeze din tribune sportivii României“.

Mihai Covaliu, președintele COSR:„Ne bucurăm că există această șansă pentru românii care s-au născut sau trăiesc în străinătate. Am exportat talent, știința sportului, e momentul să aducem acasă viitori campioni. Avem deja exemple de sportivi care au scris istorie pentru sportul românesc, cum e cazul ciclistului Vlad Dascălu, campion mondial U23 la mountain bike!” (implicit, calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo).

Dragoș Anastasiu, antreprenor, Project Manager RePatriot Sport: „RePatriot Sport este o iniţiativă care oferă posibilitatea tinerilor sportivi, născuţi în familii de români din străinătate, de a concura sub culorile drapelului României. Prin acest protocol urmărim informarea sportivilor de origine română despre posibilitățile pe care le au și să îi sprijinim pe aceia care doresc să se întoarcă în România”.

Pe baza parteneriatului, prin comunicare, informații, susținere etc., va fi facilitată îndrumarea unor tineri din diaspora spre cluburi din țară, vor fi organizate tabere de selecție, vor fi oferite condiții de angajare în România în activități cu profil sportiv. Totodată, va fi popularizată în comunități românești din alte țări prezența sportivilor români în competiții pentru atragerea de suporteri care să- susțină pe viu.  

Concomitent, RePatriot lansează către mediul de business românesc apelul de a susține performanța sportive, sportivii români.

Evenimentul parafării colaborării între COSR și RePatriot a oferit și un exemplu concret de reușită: Annelise și Christina Drăgan (foto), născute în SUA, reprezintă România în concursuri internaționale de gimnastică ritmică.

Este de reamintit că deschiderea manifestată de RePatriot către potențiali performer sportivi români din lumea largă a început prin parteneriatul cu Federația Română de Atletism, în cadrul acesteia Laura Pazari constituind un exemplu de angajare profesională după repatriere, din Italia. Ca dovadă a interesului și susținerii pentru atragerea resursei sportive românești din afara țării, la evenimentul de stabilire a parteneriatului dintre RePatriot și COSR au participat mari performeri ai sportului românesc și decidenți la nivel de federații și de comitet olimpic, precum și din partea Executivului: Mihai Covaliu – președintele COSR, Alexandru Dedu– vicepreședinte al COSR, președintele Federației Române de Handbal, George Boroi – secretar general al COSR, Elisabeta Lipă – președintele Federației Române de Canotaj, Irina Deleanu – președintele Federației Române de Gimnastică Ritmică, Alina Dumitru – membru al Comitetului Executiv al COSR, Marius Florea– președintele Federației Române de Scrimă, Florin Florea – președinteleFederației Române de Atletism, Cristina Robu– de la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

Perioada festivă care se apropie aduce, ca în fiecare...

CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț a EAU

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

ENERTOWN: Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara...