Costul cu forța de muncă a crescut cu 12,3% la finalul anului 2016. Imobiliare, sănătatea și învățământul, în topul majorărilor

Date:

Pe fondul majorărilor de salarii, costul orar cu forța de muncă a crescut în ultimul trimestru al anului trecut cu 12,3%, față de perioada similară din 2015, arată datele publicate marți de Institutul Național de Statistică (INS).

Cele mai mari creșteri în trimestrul IV 2016, față de același trimestru din 2015, după principalele activități economice, s-au înregistrat în tranzacţii imobiliare (29,36%), sănătate şi asistenţă social (22,21%) şi învăţământ (19,46%). Singura scădere a fost consemnată în domeniul intermedierilor financiare și asigurări (-1,55%).

Față de trimestrul precedent, în ultimul trimestru din 2016, indicatorul a crescut cu 3,2%, după un avans de 4,7% în trimestrul III şi de 5,9% în trimestrul II faţă de trimestrul I. Astfel, cele mai mari majorări au fost în sănătate (13%) și construcții (10,7%).

Salariul mediu net în luna decembrie 2016 a ajuns la 2.354 lei, în urcare cu 11,4% față de aceeași lună a anului trecut.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY: programele de transformare au șanse de reușită de 12 ori mai mari prin concentrarea pe factorul uman 

96% dintre programele de transformare ajung în puncte de...

România, cea mai accesibilă țară est-europeană pentru imobiliare

România are cele mai accesibile prețuri la locuințe din...

ANALIZĂ XTB: Pandemia s-a încheiat, dar munca de acasă a rămas. Cum s-a transformat piața și care sunt companiile care profită?

Adevăratul impuls pentru piața software-ului pentru videoconferințe s-a dovedit...