Creștere importantă a vânzărilor Grupului Roche în primele nouă luni ale anului 2017

Date:

Grupul Roche a înregistrat o creștere de 5% a vânzărilor globale în primele nouă luni ale acestui an,  până la 39,4 miliarde franci elveţieni, la o rată de schimb constantă.

„Pe baza creșterii puternice a vânzărilor ambelor noastre divizii – Farmaceutice și Diagnostic – în primele nouă luni, sunt încrezător că vom reuși să ne atingem țintele pentru acest an. Această creștere a fost impulsionată în mare parte de noile produse lansate. De aceea, sunt încântat în mod special de aprobările primite din partea autorităților de reglementare din Uniunea Europeana pentru o parte dintre noile noastre produse”,  a comentat asupra rezultatelor Severin Schwan, CEO al Grupului Roche (foto).

Rezultatele Diviziei de Farmaceutice

Vânzările Diviziei de Farmaceutice au crescut cu 5% în primele nouă luni ale acestui an, până la 30,6 miliarde de franci elveţieni. Noile medicamente lansate pentru tratamentul unor tipuri de cancer pulmonar, cancer de vezică urinară şi scleroză multiplă au contribuit cu 0,9 miliarde franci elvețieni la vânzări, reprezentând peste jumătate din creșterea vânzărilor Diviziei de Farmaceutice. În plus, unul dintre medicamentele destinate tratamentului cancerului de sân şi-a menţinut creșterea puternică a vânzărilor şi în trimestrul al treilea.

În Europa, vânzările Diviziei de Farmaceutice a Grupului Roche au scăzut cu 2%, avansul vânzărilor înregistrate de medicamentele destinate cancerului de sân şi afecțiunilor reumatologice fiind contrabalansat de vânzările în scădere ale unor medicamente mature din portofoliul companiei. În Statele Unite, vânzările companiei au crescut cu 10%, impulsionate de noile produse recent lansate, în timp ce în Japonia au crescut cu 2%. În celelalte regiuni geografice, vânzările Grupului Roche au crescut cu 4%.

Vânzările Diviziei de Diagnostic

În ceea ce privește performanțele Diviziei de Diagnostic, vânzările acesteia au crescut de asemenea cu 5%, până la 8,8 miliarde de franci elvețieni. Centralized and Point of Care Solutions[1]  a fost principalul contributor la această creștere (+7%), în special datorită creșterii din segmentul de imuno-diagnostice (+13%). Cel mai puternic avans al vânzărilor în alte regiuni a fost înregistrat în zona Asia-Pacific (+15%), cu o creștere importantă în China (+21%). În zona EMEA[2] vânzările au crescut cu 3%, urmate de Japonia și Statele Unite (+1) în timp ce în America Latină avansul vânzărilor a fost de 11%.

Aprobări importante din partea autorităților de reglementare din Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii

În luna septembrie a acestui an, Grupul Roche a primit din partea Comisiei Europene aprobări de indicații suplimentare pentru trei produse ale companiei. Un medicament de imuno-oncologie a fost aprobat pentru tratamentul unui tip de cancer de vezică urinară și pulmonar, pe baza rezultatelor pozitive ale unor studii de faza III. De asemenea, un medicament destinat afecțiunilor reumatoide a beneficiat de extinderea indicației pentru tratarea arteritei cu celule gigante, în timp ce un alt medicament produs de Roche aprimit o extindere a indicației pentru tratamentul unui tip de limfom.

În luna octombrie a acestui an, Comitetul pentru Produse Medicinale de Uz Uman (CHMP) al Uniunii Europene a recomandat aprobarea introducerii pe piața din UE a unui medicament Roche destinat tratării unui anumit tip de cancer pulmonar.

De asemenea, în al treilea trimestru al acestui an, Food and Drug Administration din Statele Unite (FDA) a acordat Roche revizuire accelerată pentru medicamente destinate tratării unui tip de limfom, unei forme de leucemie și unui anumit tip de cancer pulmonar. În aceeași perioadă, a primit revizuire accelerată din partea FDA și o combinaţie terapeutică dintre medicamente Roche destinate tratamentului cancerului de sân.

Trei studii clinice de faza III au confirmat așteptarile pozitive, fiind cercetate noi medicamente destinate tratamentului fibrozei pulmonare idiopatice, unor forme de leucemie și unei forme specifice de cancer pulmonar avansat.

 

O nouă generație de produse de diagnostic

În această perioadă, Roche a lansat Navify Tumour Board, un software care optimizează luarea deciziilor în cadrul comisiilor multidisciplinare de medici care analizează tumorile, în cazul pacienților cu cancer. Acesta este primul produs lansat din gama Navify, care sprijină medicii cu soluții digitale, care pot transforma diagnosticarea și îngrijirea pacienților.

FDA a aprobat testul cobas Zika pentru a fi utilizat împreună cu sistemele cobas 6800/8800. Testul cobas Zika este primul test disponibil comercial pentru detectarea virusului Zika în plasmă și este destinat folosirii în cazul donării de sânge.

 

Sustenabilitatea – o parte integrantă din strategia Roche

În luna septembrie, Roche a fost recunoscută ca lider în domeniul sustenabilității în categoria Industria Farmaceutică, Biotehnologie și Științe Naturale din cadrul Dow Jones Sustainability Index (DJSI), pentru al nouălea an consecutiv. Această clasare se bazează pe o analiză aprofundată a performanței companiei, din perspectivă economică, socială și protecție a mediului. În cadrul evaluării din acest an, Roche a avut o performanță deosebită în categoriile ce țin de povara costurilor medicale, etică în afaceri și strategia cu privire la schimbările climatice.

Noi produse, formulări și indicații lansate în România

În primele nouă luni ale acestui an, Roche a introdus pe piata din România trei noi produse[3], pentru tratamentul fibrozei pulmonare idiopatice, leucemiei, precum și pentru tratamentul cancerului de sân în fază avansată. În aceeași perioadă, compania a lansat în România două noi formulări pentru medicamente destinate tratamentului unor afecțiuni hematologice și reumatologice și a primit aprobare de la Agenția Naționala a Medicamentelor și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDM) pentru o nouă indicație a unui medicament destinat afecțiunilor oncologice.

Perspective în creștere pentru 2017

În anul 2017, Roche estimează acum o creștere a vânzărilor de până la 5%, la o rată de schimb constantă.

 

[1] Fosta Roche Professional Diagnostics

[2] EMEA= Europe, Middle East, Africa

[3] Produse care au primit decizie de rambursare din partea Agenției Naționale  Medicamentelor și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDM)

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Precizări Hidroelectrica privind îngrijorările despre creșterea debitului Dunării

În contextul îngrijorărilor exprimate în spațiul public cu privire...

CCIR se implică în revitalizarea relațiilor economice cu Muntenegru

Secretarul General al Camerei de Comerț și Industrie a...

INSCOP – două treimi dintre români cred că imigranții ajută economia

Conform sondajului de opinie realizat de INSCOP Research la comanda...

Soluții neaplicate – riscuri neglijate. Capcana venitului mediu. Ce fel de model economic?

de prof. Adrian Ciocănea (foto) Soluția optimă pentru asigurarea creșterii susținute a...