Crypto update

Date:

Bitcoin rămâne în urma altor criptoactive, în ciuda revenirii prețurilor

În ultima săptămână, Bitcoin a rămas în urma altor criptoactive, în ciuda unei redresări a prețului. Cel mai important criptoactiv din lume a început săptămâna sub 37.400 de dolari, crescând pe parcursul celor șapte zile până la un maxim de 41.847 de dolari pe platforma eToro. 

Acum se tranzacționează în jurul valorii de 40.700 de dolari, ceea ce înseamnă o creștere de aproximativ 9% în șapte zile. Între timp, Ethereum a avut o săptămână mult mai puternică, datorită anticipării sporite a viitoarei „fuziuni”.

Prețul Ethereum a început săptămâna sub 2.500 de dolari, înainte de a urca sâmbătă la un maxim de 2.951 de dolari pe platforma eToro. În prezent, se tranzacționează puțin sub 2.900 dolari și a câștigat aproximativ 18% în ultimele șapte zile. 

Principalele criptoactive au reacționat la diversele creșteri de dobândă din partea Rezervei Federale în ultima săptămână. Având în vedere că în următoarele zile vor avea loc evenimente majore în comunitatea blockchain Ethereum, piața în general ar putea continua să fie susținută de noi actualizări tehnice. 

Comunitatea cripto așteaptă actualizarea blockchain-ului Ethereum

Comunitatea cripto urmărește cu atenție o actualizare majoră a blockchain-ului Ethereum, denumită „the merge” (fuziunea).

„The merge” este o actualizare a rețelei prin care Ethereum va trece de la mecanismul de consens proof-of-work (PoW) la proof-of-stake (PoS). Săptămâna trecută, un test a fost efectuat cu succes pe rețeaua de testare Kiln, ceea ce face ca această mutare să fie mai probabilă ca niciodată. 

Actualizarea va avea unele implicații majore pentru blockchain-ul Ethereum și, ca urmare, pentru token-ul său ETH. Trecerea la un model PoS va aduce un protocol care îi va recompensa pe stakers în locul minerilor și, de asemenea, va face ca blockchain-ul să fie cu 99% mai eficient din punct de vedere energetic. Aceasta este o evoluție deosebit de importantă, mai ales având în vedere criza energetică globală și problema pe termen lung a schimbărilor climatice. 

Trecerea la un model PoS va reduce masiv emisiile globale ale blockchain-ului Ethereum, înlăturând una dintre cele mai mari critici aduse blockchain-ului și criptoactivului său. Prețul ETH a reacționat la evoluțiile din ultima săptămână și, având în vedere că schimbarea protocoalelor ar putea face ca acest criptoactiv să aibă mai multe șanse să fie deflaționist, acest lucru ar putea avea un efect pozitiv suplimentar asupra prețului

Simon Peters
Simon Peters
Simon Peters este analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Deloitte România își extinde echipa de conducere prin numirea a trei noi parteneri

Deloitte România își extinde echipa de conducere prin promovarea...

Nu accept scuza preferată a băncilor centrale

Un articol De Raghuram G. Rajan.

Campanie Patria Bank pentru cardul de credit cu multiple beneficii pentru clienți

Patria Bank anunță că „lansează o nouă campanie pentru...