Cum să obții cea mai ieftină variantă pentru gazul consumat

Date:


Radu Valentin Paul, un antreprenor și politician brașovean, îți spune ce trebuie să faci pentru a avea cele mai mici prețuri la gaz și curent

Temperaturile au început să scadă. Azi dimineață au fost 8 grade în Brașov. Aceasta înseamnă că începe să crească consumul de gaz și curent, după caz. Țînând cont de contextul internațional și situația furnizării de gaze, suntem nevoiți să găsim soluții prin care să limităm cât mai mult creșterea financiară pe care urmează să o simțim cu toții.

Radu-Valentin Paul, un antreprenor și politician brașovean, ne spune cum putem să obținem un preț mai bun pentru energia pe care o consumăm:

Nu știe nimeni să ne spună exact cum se vor modifică tarifele la energie (gaze și curent) în perioada următoare. Așa cum există brokeri de asigurări sau brokeri financiari, am sperat că există și brokeri de energie, dar eu nu am reușit să identific o astfel de companie.

În primul rând, în funcție de ce cauți, intri în aceste linkuri

PENTRU GAZ 👉 https://www.anre.ro/ro/info-consumatori/comparator-oferte-tip-de-furnizare-a-gn și

PENTRU ENERGIE ELECTRICĂ 👉 https://www.anre.ro/ro/info-consumatori/comparator-de-tarife .

Acolo completezi datele solicitate, iar la final o să ai un tabel cu toți furnizorii care încheie contracte în zona ta.

Vezi care îți oferă prețul cel mai mic și ia legătură cu el. Din ce am auzit este probabil să fi refuzat de unii dintre ei, pentru că nu au gaz de vândut, dar continuă să suni până când ajungi la unul care răspunde afirmativ.

Pasul următor ar fi să contactezi un avocat sau măcar un prieten cu cunoștințe juridice, care să parcurgă contractul înainte să îl semnezi. Am auzit de situații în care furnizorul oferea un preț bun în primele luni de contract și apoi îl major fără informarea sau acordul clientului. Oricum, au toți o clauză care le permite să modifice tariful în funcție de anumite costuri legate de piața energiei, similar cu modelul băncilor care oferă dobânda variabilă la un credit.

Se pare că durează vreo 30 de zile un astfel de proces de mutare, așa că mișcă-te repede!”

 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Energy Policy Group și WWF-România anunță lansarea oficială a proiectului RENewLand

Energy Policy Group (EPG) și WWF-România (Fondul Mondial pentru...

Locuri de muncă vacante

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ilfov anunță...