Cursuri de formare oferite gratuit de Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România

Date:

 

Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) anunţă oferta de cursuri gratuite de formare profesională prin două proiecte cofinanțate din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020:

Proiectul „PROACTIV PLUS – competitivitate pentru viitor” – pentru antreprenori, manageri și angajați ai departamentelor de resurse umane. Se desfăşoară în perioada 4 mai 2018-3 mai 2019. Are ca scop principal „creșterea competitivității și adaptabilității întreprinderilor, inclusiv a start-up-urilor, la schimbările și dinamica sectoarelor economice cu potențial competitiv prin stimularea dezvoltării competențelor antreprenorilor, managerilor și angajaților din zonele Sud Muntenia, Sud-Vest Oltenia și Centru”. Minimum 384 de persoane (264 antreprenori și 120 de angajați în poziții de management) vor beneficia de cursuri gratuite pentru îmbunătățirea abilităților manageriale și antreprenoriale în competenţe antreprenoriale, ca manager de inovare, anager îmbunătățire procese.  De asemenea, 120 de angajați din departamentele de resurse umane vor participa la o serie de cursuri pentru îmbunătățirea abilităților de management al resurselor umane pentru ocupațiile de manager resurse umane și inspector resurse umane. Minimum 46 de IMM-uri vor fi sprijinite în realizarea unei planificări strategice pe termen lung, care sa permită anticiparea schimbărilor din domeniile în care activează. Proiectul presupune şi realizarea de multiple activități de informare și conștientizare menite să sporească importanța acordată programelor de formare profesională pentru angajați.

Noel Ștefan, managerul proiectului, subliniază: „Proiectul PROACTIV PLUS vine ca o necesitate de adaptare a cunoștințelor antreprenorilor și angajaților din IMM-uri la dinamica economiei românești. Lipsa forței de muncă, neadaptarea specificului firmei la noutățile pieței sau lipsa inovării sunt probleme reale cu care se confruntă mediul de afaceri din România. Astfel, Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România, vine atât în sprijinul antreprenorilor cât și al angajaților din IMM-uri cu o serie de cursuri gratuite de formare profesională ce au ca obiectiv acumularea de cunoștințe suplimentare necesare creșterii productivității , adaptabilității și a competenței resursei umane. Adițional cursurilor, vom sprijini și 46 de IMM-uri în elaborarea sau adaptarea strategiei actuale, pentru creșterea competitivității și adaptarea la noile tendințe din piețele în care activează”.

 

Proiectul “MENTORNET – Femei competitive, factor cheie în dezvoltarea economică” – oferă cursuri gratuite pentru femei antreprenor, manager sau angajate în cadrul departamentelor de resurse umane. Scopul proiectului îl reprezintă „creșterea competitivității și a adaptabilității întreprinderilor din regiunile de dezvoltare Nord-Est, Sud-Est, Nord-Vest și Vest la dinamica sectoarelor economice cu potențial competitiv, prin stimularea dezvoltării competențelor femeilor antreprenor, manager sau angajate în cadrul departamentelor de resurse umane”. Prin acest proiect, 254 de femei antreprenor și 90 de femei angajate în poziții de management vor beneficia de cursuri gratuite pentru îmbunătățirea abilităților manageriale și antreprenoriale pentru competențe antreprenoriale, competenţe de manager de inovare, manager îmbunătățire procese. 160 de femei angajate în departamente de resurse umane vor participa la o serie de cursuri pentru îmbunătățirea abilităților de management al resurselor umane pentru ocupațiile de manager resurse umane și inspector resurse umane. Totodată, 60 de femei antreprenor, participante la cursul de formare profesională “Competențe antreprenoriale”, vor fi incluse într-un program de mentorat feminin MENTORNET, susținut de membrele Rețelei Naționale a Mentorilor Antreprenorialului Feminin. Minimum 46 de IMM-uri vor fi sprijinite în realizarea unei planificări strategice pe termen lung, care să permită anticiparea schimbărilor din domeniile în care activează. De asemenea, proiectul presupune realizarea de multiple activități de informare și conștientizare menite să sporească importanța acordată programelor de formare profesională pentru angajați.

 

După cum precizează managerul de proiect Iulia Poștaru, „Proiectul MENTORNET se adresează exclusiv femeilor care în ultima perioadă conduc din ce în ce mai multe companii și ocupă funcții de conducere. Femeile antreprenor care vor participa în cadrul cursurilor gratuite își vor consolida cunoștințele pentru a-și putea adapta business-ul la noile tendințe. De asemenea, pentru că angajații reprezintă principalul activ al unei companii, prin participarea la cursuri, femeile manager și angajate din HR își vor dezvolta aptitudinile pentru a putea deveni mai calificate și performante, ajutând totodată, la consolidarea poziției pe piață a companiilor in care își desfășoară activitatea. Proiectul propune un parcurs de activități integrate menite să crească competitivitatea femeilor în piața muncii și să crească valoarea adăugată a business-urilor conduse de acestea”. 

 

 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

Perioada festivă care se apropie aduce, ca în fiecare...

CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț a EAU

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

ENERTOWN: Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara...