De 1 Mai, stațiunile Mamaia și Vama Veche au fost ocupate în totalitate

Date:

Litoralul românesc, dar și stațiunile Valea Prahovei și Băile Felix au atras cei mai mulți turiști pentru vacanța de 1 Mai. Pe litoral, din procentajul de 70-80% din hotelurile care au fost deschise de 1 Mai, gradul de ocupare a fost de 100% în Mamaia și Vama Veche, potrivit datelor oferite de Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT).

Stațiunea Băile Felix a înregistrat cei mai mulți turiști, urmată de Valea Prahovei, unde gradul de ocupare a fost de 75-80%, turiștii preferând stațiunile Sinaia și Bușteni.

De asemenea, turiștii români au ales să petreacă 1 mai pe litoralul bulgăresc, sau în cele balneare din Ungaria. Mai puțini au ales sejururi în capitalele europene, sau în Antalya, Dubai sau Sharm El Sheikh, plătind pentru o săptămână, prețuri începând de la 490 de euro/persoană.

„Mai multe evenimente organizate în acest an pe litoral au atras turiștii pentru vacanța de 1 Mai, fie că a fost vorba de festivaluri de muzică, concerte sau expoziții de mașini, și nu hotelierii. Gradul de ocupate a fost de 100% în Mamaia datorită evenimentelor gândite de Asociația Litoral-Delta Dunării, condusă de ANAT, și de FAPT, tot condusă de ANAT. Oricât de bun ar fi un hotel, fără promovarea asociațiilor și fără vânzările agențiilor de turism, turiștii nu vin în număr mare”, a declarat Alin Burcea, președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism.

Totodată, pentru vacanțele pe litoral din această vară, turiștii din țară vor beneficia pentru prima dată de zboruri directe către Constanța, incluse în pachetele lor de vacanță.

„Multe dintre pachetele pentru România au fost cumpărate în perioada de Early Booking cu vouchere de vacanță. Anul acesta ne așteptăm ca suma să fie cu mult mai mare, în jur de 400 de milioane de euro, față de 10 milioane de euro, anul trecut, dacă bugetarii vor primi și ei, de la 1 iulie, vouchere în valoare de 1.450 de lei de persoană. În consecință, turismul intern ar putea să înregistreze o creștere de cel puțin 20% în acest an”, a mai spus președintele ANAT.

 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Mihai Daraban: Consiliul de afaceri România – EAU își va începe activitatea în scurt timp 

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României...

Politică şi politicianism în procesul integrării europene a României 

| de Prof. univ. dr. Vasile Pușcaș, membru corespondent al Academiei Române 

DIGI se pregătește pentru lansarea serviciilor în Belgia

DIGI a făcut încă un pas în procesul de...

Finanțare, sustenabilitate, tehnologie: comandamentele FoodIntelForum AQUA Carpatica pentru tot anul

Timpul trece iar ecourile puternice ale FoodIntelForum AQUA Carpatica, ediția...