Deschiderea anului de învăţământ dual

Date:

Camerea de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România) a deschis anul de învăţământ dual, prin lansarea ediţiei din acest an şcolar a proiectului național Școala de Carte și Meserii, pe care-l coordonează. Proiectul se derulează în unităţi de învăţământ din Bucureşti, Sibiu, Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi, Constanţa, Buftea, Braşov (foto, elevi de la Şcoala Profesională Germană Kronstadt).

În Bucureşti, evenimentul a avut loc la Liceul Tehnologic „Elie Radu” din sectorul 3, unde funcţionează din acest an şcolar o clasă de comerciant vânzător în sistem dual. Parteneri, pe bază de contract, sunt operatorii economici Hornbach, Lidl Discount SRL, REWE România (Penny Market), Selgros Cash&Carry SRL.

După cum aprecia în contextul inaugural  prof. ing. Ioana Arieș, directorul Liceului Tehnologic „Elie Radu”, învăţământul dual „oferă o mare deschidere”, iar calificarea în care se formează elevii este dintre cele foarte cerute la nivelul economiei naţionale.

Adresându-se elevilor şi părinţilor, prof. ing. Stelian Oprea, directorul adjunct al Liceului Tehnologic „Elie Radu”, coordonatorul colectivului de elevi astfel format, i-a îndemnat să aibă încredere deplină într-o pregătire profesională şi teoretică de calitate şi a apreciat că în toate liceele tehnologice ar trebui să fie aplicat acest sistem de formare.

La rândul său, prof. Ana Florentina Sandu,inspector pentru management instituțional în sectorul 3, a dat asigurări pentru susţinerea qfără rezerve a învăţământului dual de către autoritatea instituţională.

Sectorul 3 este de departe lider în şcolarizarea tinerilor în sistem dual (70% din totalul celor înscrişi în acest sistem în Bucureşti), a semnalat PompiliuIoanWan Buzduga, şeful Serviciului politici, programe și gestionarea relațiilor cu comunitatea la Primăria Sectorului 3.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate