Deschiderea anului universitar la ASE

Date:

Deschiderea anului universitar 2018-2019 la Academia de Studii Economice din Bucureşti a avut o semnificaţie deosebită, fiind aşezată sub semnul sărbătoririi centenarului Marii Uniri şi în contextul marcării a 105 ani de la fondarea învăţământului superior economic românesc. Evidenţiind aceste repere definitorii şi adresându-se cu precădere tinerilor nou intraţi în studenţie, prof. univ. dr. Nicolae Istudor, rectorul ASE, a pledat pentru seriozitate şi profunzime în formarea de specialitate, pe măsura provocărilor care li se deschid specialiştilor în orizontul economic şi geopolitic din ce în ce mai apropiat.

La rândul său, prof. univ. dr. Pavel Năstase, preşedintele Senatului ASE, le-a transmis celor mai noi studenţi îndemnul de a se pregăti cu seriozitate, fără a ocoli farmecul vieţii de student.

Președintele Consiliului Autorității de Supraveghere Financiară, Leonardo Badea, le-a vorbit studenţilor despre perspectivele şi aşteptările mediului economic.

Cerinţa studiului permanent şi a învăţăturii aplicate în practică a fost reiterată de la tribuna reuniunii inaugurale a anului academic de Florin Georgescu, prim-viceguvernatorul Băncii Naţionale a României.

În acelaşi cadru, prof. ec. Roxana-Carmen Ionescu, director al Colegiului Economic „Virgil Madgearu” din Bucureşti, a vorbit despre legătura permanentă, prolifică, dintre Academia de Studii Economice şi învăţământul liceal de profil.

Pe aceeaşi linie a continuităţii ciclurilor de educaţie şi formare, au fost premiaţi candidaţii cu cele mai mari medii de admitere din acest an la facultăţile ASE, precum şi liceele şi colegiile de unde ei provin.

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Angajații potriviți sunt tot mai greu de găsit, cu impact direct în economie. Ce soluții sunt

de Daniel Anghel, Partener și Lider al Departamentului de...

Sondaj CEC Bank: 3 din 4 români susțin că își vor petrece acasă vacanța de iarnă   

   4 din 5 români au alocat un buget de sub...

Magnetico Sibiu 2023: „Un studiu indică faptul că ar trebui să avem 3 specialiști de HR la fiecare 200 de angajați”

Specialiști din domeniul resurselor umane s-au reunit, pe 22...