Donație pentru Poliția de Frontieră, Poliția Română, Direcția Generală a Vămilor

Date:

Asociația pentru Combaterea Traficului Ilicit „Viitorul” (ACTIV), având ca obiective „promovarea, sprijinirea realizarea și coordonarea de activități care să contribuie la conștientizarea publicului și a autorităților cu privire la efectele negative ale traficului ilicit de mărfuri”, donează partenerilor 250.000 de măști model 3 ply, cu sprijinul unei mari companii din România: 170.000 bucăți către Poliția de Frontieră, 50.000 de bucăți către Poliția Română, 30.000 de bucăți către Direcția Generală a Vămilor.

Daniel Mărăcineanu, director general al Asociației ACTIV: „Pandemia de coronavirus ne-a bulversat tuturor viețile și ne-a izolat în case. Ne este greu, dar celor care au rămas în linia întâi, la datorie, le este și mai greu. Le mulțumim echipelor Poliției Române, Poliției de Frontieră și Direcției Generale a Vămilor pentru eforturile făcute zi și noapte pentru a ne garanta siguranța, atât la granițe, cât și în interiorul lor. Ne bucură că avem ocazia să le oferim și noi în schimb mai multă siguranță și de aceea le vom dona 250.000 de măști de protecție”.

Ziua națională a luptei împotriva traficului ilicit de mărfuri

În context este de subliniat că anual, la 21 aprilie, este marcată Ziua națională a luptei împotriva traficului ilicit de mărfuri.

Daniel Mărăcineanu, director general al Asociației ACTIV: „Eforturile Asociației ACTIV sunt centrate pe informarea și conștientizarea publicului larg asupra pericolelor la care se expun dacă achiziționează și folosesc produse contrafăcute și de contrabandă. Deși 44% dintre români consideră că în ultimii 3 ani a scăzut siguranța consumatorului în privința originii și calității produselor, tentația achiziționării produselor ilegale rămâne la un nivel îngrijorător de mare. Vom rămâne ACTIVi, prin continuarea demersurile educaționale derulate prin campania Fii tu! Fii original!, precum și prin intensificarea cooperarii cu Poliția de Frontieră Română, Poliția Română, Direcția Generală a Vămilor, Jandarmeria Română și cu alți reprezentanți ai administrației centrale și locale”.

Viorel Arcaș, senator PSD, președintele Comisiei pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital a Senatului României: „Sunt mândru să pot trece printre realizările mandatului meu instituirea acestei zile naționale de luptă împotriva traficului ilicit de mărfuri, deoarece protecția consumatorilor și
a intereselor financiare ale statului român se situează printre prioritățiile mele de senator”.

Lucian-Ovidiu Heiuș, deputat PNL, coordonatorul Comisiei de buget şi politici fiscale a PNL:„Experiența profesională m-a adus de multe ori în contact cu realitatea generată de traficul ilicit de mărfuri. Contrabanda și contrafacerea înseamnă furt din buzunarul oamenilor și din bugetul statului, produse de calitate îndoielnică și rețele de criminalitate organizată. Responsabilitatea noastră, în calitate de politicieni, este aceea de a acționa hotărât impotriva acestor fenomene, pentru protejarea populației și a intereselor financiare ale României”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

Perioada festivă care se apropie aduce, ca în fiecare...

CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț a EAU

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

ENERTOWN: Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara...