Donații în campania #scutpentruspitale

Date:

Asociația „Zi de bine”, curator de cauze sociale, transformă seria de acțiuni lunare „De ziua ta, ajută un om să se ridice”, în campania „#scutpentruspitale”. Toate fondurile strânse de asociație vor fi direcționate către spitale din Petroșani, Sinaia, Rădăuți, Craiova, Buzău, Suceava, Târgu Mureș, Brașov (foto), Câmpulung și București, sub forma materialelor de care au nevoie pentru a lupta în siguranță împotriva virusului. Campania se derulează „atât cât va fi nevoie, în încercarea de a-i proteja pe cei aflați în linia întâi, cei mai expuși dintre noi: medici, asistente, brancardieri. Asociația face apel la comunitățile locale, cetățeni și companii, să ajute așa cum pot, prin donații de materiale sau donații în bani, din care va achiziționa echipamentele necesare și le va trimite spitalelor”. Produsele identificate ca necesare sunt „paturi, mese de tratament, sterlizatoare UV, laringoscoape, kituri de intubație, echipamente pentru ventilație mecanică, pompe pentru siringi, aspiratoare chirurgicale, cabine de decontaminare, teste rapide pentru COVID, sonde de aspirare, filtre pentru sistemele de ventilație, combinezoane de protecție, halate medicale impermeabile de unică folosință, șorțuri medicale impermeabile, măști chirurgicale, măști de protecție, toate mărimile de mănuși de unică folosință din latex cu sau fără pudră, ochelari de protecție, săpun lichid, termometre contactless, pulsometre, botoși de unică folosință, lampi UV, soluții de dezinfectare pentru suprafețe și pentru obiecte și multe altele”.

Sprijinul poate fi acordat prin:

– sms cu textul SUS la 8862 – donație pentru a ajuta spitalele mici din comunități precum Petroșani, Sinaia, Rădăuți, Craiova, Buzău, Suceava, Târgu Mureș, Brașov, Câmpulung, București.

– transfer bancar în conturile BCR RO56RNCB0092166359160001, cont in RON
UNICREDIT; RON: RO61BACX0000002013736000; EUR: RO34BACX0000002013736001; USD: RO07BACX0000002013736002

– „donarea” zilei de naștere pe Galantom

– sponsorizări de către companii prin contractul precompletat, care se poate descărca de pe site-ul https://zidebine.ro/sponsorizare.html.

Melania Medeleanu le mulțumește din partea asociației „Zi de bine” companiilor care s-au alăturat până acum campaniei: „Unicredint Bank, Vodafone, Ikea Romania, Dexion Romania, Fundatia Elpis, Elcate SRL, Brinco Serv SRL, Cosmopolit, KRS KRUMSEB, Ultra Training SRL, Waters Technologies Romania, Satori Venture SRL, Kronospan, Kronlux Fm SRL, Barenburg Romania SRL, TIMAC Agro România, Subcetate Apartamente, Svelt Consulting SRL, Sagitarius Consulting SRL, Euro Building Creative SRL, Alina Sorcoiu, WebDigital, Obsidian Bijuterii, DyFashion.Ro, Igloo media, Karcher Profesional și celor aproape 30.000 de oameni care au donat din primele zile ale campaniei”.  În 10 zile de la lansarea cauzei „#scutpentruspitale„ s-au strâns „aproape 300.000 de euro de la mai bine de 30.000 de donatori, persoane fizice si companii. Cu acești bani, Zi de bine a sprijinit deja Spitalul de Boli Infecțioase Brașov, unde a trimis 2.000 măști FFp2, 300 de combinezoane, 400 de ochelari de protecție și 6 viziere, 500 de teste diagnostic, așternuturi pentru 100 de paturi. De asemenea, au ajuns la Brașov 2 containere închiriate pentru 2 luni, alte două urmând să fie achiziționate și donate spitalului. Pentru spitale din Rădăuți, Târgu Mureș, Sinaia, Petroșani, Câmpulung, Craiova, Buzău și București au fost trimise 1.000 de măști ffp1, aproape 25.000 litri dezinfectant și 10000 mănuși chirurgicale. Zi de bine va achiziționa și aparate de ventilație mecanică de înaltă performanță, monitoare, pulsoximetre etc.”

Pentru cauza de început a campaniei de susținere a câte unei cauze de către persoane născute în luna dedicată cauzei susținute în acea perioadă – în martie, Casa Blondie pentru copiii bolnavi abandonați în Secția de neonatologie de la Spitalul Marie Curie – s-au strâns în doar 15 zile 50.000 de euro.

Informații despre modul în care se pot face donațiile: pe site-ul Asociației „Zi de bine” www.zidebine.ro și pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/zidebine.ro/.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

Perioada festivă care se apropie aduce, ca în fiecare...

CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț a EAU

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

ENERTOWN: Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara...