De Ziua Internațională a Dunării, 29 iunie, Administrația Națională „Apele Române” lansează filmul documentar „Spune-mi despre Dunăre!”, producție proprie 100%, recomandat ca resursă documentară care „prezintă Dunărea din perspectiva beneficiilor și a potențialului său unic (hrană, cale de transport, habitat sau hidroenergie). Prezentarea unor construcții de infrastructură rutieră (poduri) din administrarea Ministerului Transporturilor și al structurilor din subordine, precum și a hidrocentralei de la Porțile de Fier din administrarea Hidroelectrica au drept scop abordarea Dunării din perspectiva utilităților sale multiple. 

În același timp, orașele de la Dunăre sunt prezentate printr-o împletire de obiceiuri, istorii și obiective turistice. Aici au apărut și trăiesc comunități întregi care se dezvoltă pe baza beneficiilor pe care le oferă Dunărea”. 

ANAR reamintește că, „de 28 de ani, România susține, în calitate de semnatară a Convenţiei privind cooperarea pentru protecţia şi utilizarea durabilă a fluviului Dunărea, acțiunile și evenimentele comune organizate în bazinul Dunării”. 

Filmul „Spune-mi despre Dunăre!”

Mesajele adresate de Ziua Dunării: https://bit.ly/3ubcXvJ


DISTRIBUIȚI