După o scurtă redresare, piața criptoactivelor scade din nou

Date:

După o scurtă revenire săptămâna trecută, piața criptoactivelor scade din nou, în timp ce criza ucraineană continuă să agite toate piețele.

Săptămâna aceasta se pare că va avea mai multe momente cheie, inclusiv votul de astăzi privind interzicerea mineritului de tip „proof-of-work” în UE și emisiunea de obligațiuni Bitcoin din El Salvador (a se vedea mai jos).

Bitcoin a început săptămâna trecută tranzacționându-se în jur de 38.000 de dolari, pentru a se redresa la mijlocul săptămânii, urcând la peste 42.000 de dolari după știrile privind un ordin executiv privind cripto din partea președintelui american Joe Biden. 

Ordinul executiv a stabilit obiective importante pentru instituțiile americane pentru a pune bazele unei mai bune reglementări, dar nu conținea prea multe lucruri cu adevărat substanțiale, în afară de indicii privind un dolar digital american în curs de elaborare.

Prețul Bitcoin a scăzut înapoi rapid după publicarea ordinului, iar acum se tranzacționează din nou în intervalul 38.000-39.000 de dolari. 

Ethereum a urcat, în mod similar, la peste 2.700 de dolari în legătură cu anunțul, dar se tranzacționează din nou în jurul valorii de 2.550 de dolari în această dimineață.

Simon Peters
Simon Peters
Simon Peters este analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Implicațiile legislației REIT în contextul pieței imobiliare din România

| de Laurențiu Stan, consultant financiar (foto)

Atenție la valoarea în vamă – noi ghiduri de simplificare emise de Comisia Europeană vin în sprijinul importatorilor

de Mihai Petre, Director, Global Trade, EY RomâniaCosmin Dincă,...

PwC Internal Audit Study: Îngrijorați  de riscurile tot mai mari, managerii vor ca auditul să acționeze mai rapid și din proprie inițiativă 

de Mircea Bozga, Partener PwC România Managementul companiilor își dorește...