ECDL România – educaţie prin teatru şi tehnologia informaţiei

Date:

Sub egida ECDL – European Computer Driving Licence/ Standardul internaţional pentru certificarea competenţelor digitale, a început ediţia a VII-a a proiectului educațional „5 licee — 5 teatre”. Parteneri sunt UNITER, Primăria Municipiului București, Inspectoratul Școlar al Municipiului București. Conţinutul este susţinut, în perioada octombrie-decembrie, de Liceul Teoretic „Nicolae Iorga”, Colegiul Național Bilingv „George Coșbuc”, Colegiul Național „Mihai Eminescu” (gazda momentului inaugural, foto ECDL), Colegiul Național „Octav Onicescu”, Liceul Teoretic „Tudor Vladimirescu”, respectiv Teatrul Mic, Teatrul Național „I.L. Caragiale” București, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul „Ion Creangă”, Teatrul Tineretului „Metropolis”. Trupe de teatru din cel 5 licee, îndrumate de profesionişti din cele 5 teatre, vor pune în scenă piese scurte pe tema drepturilor omului, pe care le vor prezenta în gala finală din decembrie, de la Teatrul Naţional. Se vor acorda premii, dar nu competiţia contează în primul rând, subliniază Irinuca Văduva, coordonator de proiect. Prof. Elena Ştefan, inspector la ISMB, reliefează latura formativă şi educativă şi apreciază că „este foarte important să fii iubitor de teatru, nu neapărat actor”.

Caracterul complex al proiectului este susţinut prin oferta de conţinut: vizionarea gratuită a unor piese din programul fiecăruia dintre teatrele partenere, acces în spaţiile de producţie specifice, repetiţie pe scena Teatrului Naţional, comunicare permanentă online.

De la iniţierea proiectului de către ECDL România în 2011, peste 1000 de elevi din 30 de licee au participat la această formă alternativă care asociază pregătirea pentru cariere şi certificări IT&C internaţionale cu înţelegerea valorilor culturale.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY: programele de transformare au șanse de reușită de 12 ori mai mari prin concentrarea pe factorul uman 

96% dintre programele de transformare ajung în puncte de...

România, cea mai accesibilă țară est-europeană pentru imobiliare

România are cele mai accesibile prețuri la locuințe din...

ANALIZĂ XTB: Pandemia s-a încheiat, dar munca de acasă a rămas. Cum s-a transformat piața și care sunt companiile care profită?

Adevăratul impuls pentru piața software-ului pentru videoconferințe s-a dovedit...