ECDL Romania lansează Inițiativa AI Empowered

Date:

ECDL Romania, liderul național în certificarea competențelor digitale, prefigurează deschiderea unui nou capitol în certificarea competențelor digitale, prin introducerea tehnologiilor avansate de inteligență artificială (AI) în programele proprii: 

„Asistentul AI Adam se alătură echipei ECDL Romania, iar rețeaua națională de Centre ECDL devine AI Empowered, pregătindu-se să devină poli de inovație și educație pentru noile tehnologii. 

Această evoluție strategică reflectă angajamentul ECDL Romania de a răspunde dinamic la cerințele în continuă schimbare ale pieței muncii și ale sectorului educațional. 

Adam, asistentul AI care îți deschide calea spre certificarea ICDL – disponibil non-stop

Inovația centrală a acestei inițiative este Adam, un asistent AI conceput pentru a oferi suport și orientare personalizate cursanților și candidaților la certificările ICDL. Accesibil 24/7, Adam este portalul permanent către certificările ICDL, adaptându-se la comportamentul tuturor celor interesați de competențe digitale, privind momentul şi modul în care doresc acces la informaţii

Adam este asistentul AI ECDL care facilitează o experiență de certificare adaptativă, oferind răspunsuri la întrebările fiecăruia, un prim pas în viziunea complexă ECDL Romania de a integra tehnologiile emergente pentru a îmbunătăți accesibilitatea și eficiența procesului de învățare și certificare.

Centrele noastre acum mai inteligente cu tehnologia AI prin campania care urmărește să le dezvolte în Centre ECDL de excelență AI

În continuarea modulelor ICDL Insights de introducere și înțelegere a tehnologiilor noi precum Artificial Intelligence (AI), Blockchain, Cloud Computing, Big Data sau IoT, ECDL Romania realizează un pas important în evoluția sa, integrând instrumentele AI în procesul de dezvoltare a competențelor digitale. 

ECDL Romania a lansat o campanie ambițioasă pentru transformarea centrelor acreditate ECDL în centre de excelență în AI. Această campanie va implica resurse extinse, traininguri specializate și suport continuu pentru centrele acreditate, cu scopul de a le transforma în hub-uri de inovație și învățare pentru tehnologiile AI.

Acest program este proiectat pentru a actualiza conform cerințelor erei digitale competențele personalului și oferta de formare și certificare din centrele de testare acreditat ECDL din România.

Toate aceste demersuri vor îmbunătăți critic experiența globală de formare, evaluare și certificare ECDL/ICDL, oferind servicii educaționale de cea mai înaltă calitate, mult mai relevante astăzi pentru un proces eficient de digitalizare, cu rezultate reale.

Țara noastră se poate îndrepta către un viitor în care tehnologia nu îi sperie pe români, ci, mai degrabă, îi ajută să trăiască în realitatea erei digitale.

 ICDL – The Digital Skills Standard este  noua identitate de brand a celui mai răspândit standard de certificare a competenţelor digitale, cunoscut local doar ca ECDL până recent. 

ECDL Romania, Operatorul National al licenței ECDL/ ICDL, continuă să joace un rol esențial în promovarea competențelor digitale pentru noile tehnologii și a alfabetizării digitale, contribuind astfel la dezvoltarea personală și profesională în România.

ICDL Foundation este o organizație internațională dedicată dezvoltării standardelor de competențe digitale la nivelul forței de muncă, în educație și la nivelul societății în general. 

Certificarea ICDL este disponibilă global, în peste 100 de țări, printr-o rețea de peste 20.000 de Centre de Testare. Până acum, s-au susținut peste 70 de milioane de teste de certificare ICDL, de către mai mult de 17 milioane de persoane din întreaga lume.”

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Protejarea expresiei creativității: o incursiune în sfera proprietății intelectuale aplicate cinematografiei

de Bianca Chera, senior associate , Marius Gheldiu, associate–...

Eurobarometru: Situația geopolitică face ca votul la alegerile europene să fie și mai important

Peste opt din zece europeni (81%) consideră că votul...

Crește contrabanda cu țigarete

Piața neagră a țigaretelor crește în martie 2024 până...