ECDL România, program de educaţie digitală pentru vârstnici

Date:

Persoanelor vârstnice, expuse cel mai mult riscului de izolare digitală, le este adresat programul de educaţie digitală „Digital Citizen”, derulat de ECDL România, în parteneriat cu Asociația Niciodată Singur.

Beneficiare sunt persoanele care frecventează Centrul Niciodată Singur din București, care „vor învăţa elementele de bază ale folosirii computerului şi Internetului, fiind sprijiniţi să devină utilizatori independenţi ai acestor instrumente. Vor reuşi astfel cu toţii să devină mai activi, să comunice mai mult şi mai uşor cu cei dragi şi să capete încredere în folosirea serviciilor din spaţiul virtual, ce le vor îmbunătăţi semnificativ viaţa de zi cu zi. În plus, vor putea apoi să navigheze în lumea digitală în siguranţă, fără a cădea cu uşurinţă victime pericolelor cibernetice sau informaţiilor şi ştirilor false. 

Programul ECDL Digital Citizen urmăreşte să îi introducă pe terenul digital pe cât mai mulţi seniori, prin intermediul unui modul de certificare a competenţelor de literaţie digitală, recunoscut european şi internaţional. 

Prima grupă în parteneriat ECDL Romania – Asociația Niciodată Singur se desfășoară în lunile septembrie si octombrie ale acestui an și presupune un mod de lucru cât mai aplicat și dedicat fiecarui participant în parte”.

ECDL România reamintește că „a pornit programul pilot Digital Citizen în 2021 persoanele vârstnice din centrele de zi din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială – DGASPC Sector 2 și apoi în parteneriat cu Centrul pentru Seniori al Municipiului Buucrești. Între timp, până acum, peste 150 de seniori au participat deja la primul program de alfabetizare digitală care şi-a propus să îi aucă pe seniori alături de noi în lumea online”.

Digital Citizen este caracterizat ca „special dezvoltat de către ECDL Foundation pentru a răspunde nevoilor de astăzi ale persoanelor care nu au nicio experiență în domeniul computerelor și al Internetului. Acestea riscă să fie izolate în afara societăţii digitale, fără a beneficia de toate oportunităţile digitalizării ce pot îmbunătăţi semnificativ viaţa.

Digital Citizen ajută la îndepărtarea fricii de a folosi un computer printr-o abordare simplă, foarte prietenoasă, de educare a persoanelor în abilitățile de bază ale utilizării unui computer, e-mail și Internet”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

FoodIntelForum Aqua Carpatica gata de start!

La FoodINTELForum, ne bucurăm să avem alături Aqua Carpatica,...

Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor

Cea mai recentă înjumătățire (halving-ul) a recompenselor pentru “minarea”...

„Vânzarea de mai” s-ar putea sa fi început în aprilie

Se pare că sezonul slab al acțiunilor a apărut...

Parlamentul European a adoptat directiva privind așa-numitul „drept la reparare”

Noile norme consolidează dreptul la reparare, urmăresc reducerea deșeurilor...